15:52 19.03.2021

Кличко заявляє про вихід на фінальну стадію будівництва Подільського мостового переходу в Києві

2 хв читати
Кличко заявляє про вихід на фінальну стадію будівництва Подільського мостового переходу в Києві

Роботи на Подільському мостовому переході в Києві тривають, незважаючи на складну епідемічну ситуацію, і до кінця весни буде готовий заїзд на міст із вул. Верхній Вал, сказав мер Києва Віталій Кличко.

"Я вчора був на об'єкті - проводив там робочу нараду. На Подільсько-Воскресенському мостовому переході, незважаючи на складну епідемічну ситуацію, будівництво триває. Виконано вже великий обсяг робіт. Ми вийшли на фінальну стадію. Наприкінці весни буде готовий заїзд на міст із Верхнього Валу", - сказав Кличко на онлайн-брифінгу в четвер.

Мер повідомив, що триває також монтаж бар'єрних огорож на об'єкті, будівництво тунелів метрополітену та облаштування дорожнього покриття на території Русанівських садів. Арочний міст через річку Дніпро вже встановили в проектне положення.

"Роботи тривають і на лівому березі, де роблять насип. Вони затягнулися через блокування жителями Русанівських садів. Зараз ми пішли іншим шляхом - пісок доставляємо баржами, потім - тимчасовими понтонами до місця будівництва", - зазначив Кличко, додавши, що відселення жителів Русанівських садів зі смуги, де триває будівництво, вже майже завершено.

Він зазначив, що на ділянках об'єкта працюють близько 30 одиниць техніки і понад 100 фахівців.

"Що стосується фінансування - місто виконує зобов'язання. Ключове завдання, щоб будівництво не зупинилося. І ми все для цього робимо. Хоча пандемія і внесла свої корективи, ми маємо запустити цього року автомобільний рух Подільсько-Воскресенським мостовим переходом", - резюмував Кличко.

Як повідомлялося, будівництво Подільського мостового переходу розпочато в грудні 2003 року, проте з 2007 року роботи було призупинено через брак фінансування. У 2010 році фінансування було відновлено, наприкінці жовтня 2010 здано в експлуатацію першу чергу: відкрито двосторонній рух транспорту Гаванським мостом та естакаду з мосту на вул. Набережно-Хрещатицьку.

Подільський мостовий перехід завдовжки 7 км і завширшки 35 м має з'єднати правий берег (Поділ), Труханів острів і лівий берег Києва (Троєщину і Воскресенський масив). Призначений для автомобільного транспорту і поїздів метрополітену (перспективна Подільсько-Воскресенська лінія).

На будівництво Подільського мостового переходу передбачено в 2021 році 716,8 млн грн із спецфонду бюджету Києва, причому лише 156 млн грн це кошти місцевого бюджету, а 560 млн грн - субвенція. На січень 2021 року проект виконано на 82% (загальний кошторис - 11,3 млрд грн). Орієнтовний термін введення в експлуатацію - грудень 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА