16:17 19.03.2021

Касаційний суд ВС відмовився визнати санкції проти телеканалів порушенням прав громадян

2 хв читати
Касаційний суд ВС відмовився визнати санкції проти телеканалів порушенням прав громадян

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду (КАС ВС) відмовив у задоволенні позову харківського юриста, члена "Чугуївської правозахисної групи" Романа Лихачова щодо оскарження указу президента України Володимира Зеленського, яким було введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про застосування санкцій щодо трьох телеканалів.

"Під час розгляду справи суд перевіряв, чи є втрата доступу до інформаційних програм, які транслюють ці телеканали, порушенням прав позивача, гарантованих статями 8, 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Заслухавши у відкритому судовому засіданні пояснення сторін та дослідивши матеріали справи, суд ухвалив рішення, яким відмовив у задоволенні позовних вимог громадянина", - повідомляє прес-служба Верховного Суду у соцмережі Facebook.

Повний текст рішення буде виготовлений протягом п'яти робочих днів.

Рішення може бути оскаржене у Великій палаті Верховного Суду протягом 30 днів із дня складання повного тексту рішення.

Крім розглянутого судом позову, на розгляді КАС ВС залишаються ще 10 позовних заяв, у яких оскаржується указ президента про застосування санкцій щодо телеканалів.

Так, 18 березня було відкрито провадження за позовом ТОВ "Партнер ТВ", у якому просять визнати протиправним і недійсним п. 6 додатка 2 до указу президента, яким вводяться санкції стосовно позивача.

Суд на засіданні 29 березня також розгляне позов ТОВ "Лідер ТВ", щодо якого п. 6 додатка 2 до указу також вводяться санкції.

Того самого дня, 29 березня, буде розглянуто аналогічний позов ТОВ "Новини 24 години" і позов фізичної особи, який оскаржує указ.

Призначено до розгляду позови ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ" і ТОВ" Телерадіокомпанія "Нові комунікації".

Крім того, суд розгляне позов народного депутата від "ОПЗЖ" Тараса Козака про визнання протиправним і скасування указу в частині (додаток 1 до рішення РНБО, яким проти нього вводяться персональні санкції).

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - "112 Україна", NewsOne та ZIK, які пов’язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до нардепа від "ОПЗЖ" Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

Джерело: https://www.facebook.com/supremecourt.ua/posts/920031988771687

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА