17:07 19.03.2021

На Київщині посилюють карантин

3 хв читати
На Київщині посилюють карантин

Через стрімке поширення коронавірусу на території Київської області з 21 березня до 9 квітня запроваджують посилені карантинні обмеження, заявив голова Київської ОДА Василь Володін під час брифінгу 19 березня.

"Зважаючи на стрімке зростання кількості захворювань на коронавірус, а також різке зростання кількості випадків, коли пацієнти з COVID потребують госпіталізації, було проведено позачергове засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій і ухвалено рішення про посилення карантинних обмежень на території регіону з 21 березня", - зазначив чиновник.

Він уточнив, що в період із 21 березня до 9 квітня на Київщині буде заборонено проводити релігійні богослужіння, якщо не забезпечено наявність у споруді, приміщенні щонайменше 10 квадратних метрів на одну людину; здійснювати перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус) транспорті, у кількості більшій, ніж 50% місць для сидіння (перевізник несе відповідальність за дезінфекцію транспортних засобів і забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту).

Крім того, під забороною прийом відвідувачів у закладах громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо). Водночас працювати навинос їм дозволяється.

Комісія також заборонила роботу ТРЦ, дитячо-розважальних центрів всіх форм власності, крім магазинів продовольчої групи, аптек, зоомагазинів, магазинів побутової хімії та торгівлі квітами (не більше ніж один покупець на 20 квадратних метрів площі в закладах понад 200 квадратних метрів); прийом відвідувачів магазинами, що торгують непродовольчими товарами (реалізація зазначеної групи товарів може відбуватися лише зі здійсненням адресної доставки замовлень і замовлень навинос); прийом відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності; діяльність непродовольчих ринків/павільйонів і ярмарків.

Забороняється прийом відвідувачів закладами культури та проведення культурних масових заходів, крім роботи історико-культурних заповідників, суб'єктів господарювання, пов'язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки, за умови дотримання карантинних заходів; прийом відвідувачів басейнів, крім відвідування спортсменами національних збірних команд України та їхніми тренерами за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

Під забороною також буде проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів (крім проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів); робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг із харчування у готельному номері на замовлення клієнтів; відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних навчальних закладів і учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти; відвідування сторонніми особами (крім законних представників, членів сім'ї, родичів за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, не частіше ніж один раз на тиждень) закладів і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни та праці, особи з інвалідністю тощо.

Як повідомлялося, 18 березня через стрімке поширення коронавірусу у столиці міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення з 20 березня впровадити суворі карантинні обмеження. Суворий карантин у Києві орієнтовно триватиме три тижні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА