17:14 19.03.2021

Повідомлено про підозру в недбалості колишньому майорові ЗСУ у справі про вибухи під час розмінування боєприпасів у Балаклії

2 хв читати
Повідомлено про підозру в недбалості колишньому майорові ЗСУ у справі про вибухи під час розмінування боєприпасів у Балаклії

Під процесуальним керівництвом Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері об'єднаних сил повідомлено про підозру екс-командирові загону розмінування військової частини А1352, колишньому майорові Збройних сил України в недбалому ставленні до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки.

Як повідомляє Офіс генпрокурора, за даними слідства, командир загону, всупереч вимогам статутів і наказів, перебував у будівлі на адміністративній території військової частини, достовірно знаючи про необхідність присутності на ділянках підрозділів, що виконують завдання із завантаження вибухонебезпечних елементів ЗРК ЗМ9 "Куб", та керування діями підлеглих.

"При цьому він мав забезпечити особовий склад транспортними засобами, обладнаними для перевезення небезпечних вантажів, вжити заходів до забезпечення захисту військовослужбовців і майна, організувати правильну експлуатацію, збереження озброєння та техніки, а також довести до їхнього відома принцип дії вибухонебезпечних предметів, правила поводження з ними та перевірити їх на знання й навички щодо проходження навчання з пожежно-технічного мінімуму і забезпечити їх дистанційними засобами, з метою транспортування вибухонебезпечних предметів, а саме ЗРК ЗМ9 "Куб", - зазначено в повідомленні.

Недбале ставлення військової службової особи до служби призвело до загибелі трьох військовослужбовців та отримання тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості чотирма військовослужбовцями внаслідок вибухів під час розмінування та завантаження вибухонебезпечних предметів ЗРК ЗМ9 "Куб" на технічній території військової частини А1352 (м. Балаклія) у листопаді 2019 року.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування кримінального провадження за фактом вибухів на технічній території військової частини А1352 у м. Балаклія триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА