18:38 19.03.2021

Суд не звільнив Стерненка з-під варти - адвокат

2 хв читати
Суд не звільнив Стерненка з-під варти - адвокат

Приморський суд Одеси не звільнив з-під варти активіста Сергія Стерненка, засудженого судом до семи років позбавлення волі, повідомляє його адвокат Масі Найєм.

"Сергія Стерненка не звільнено з-під варти. Суддя не наважилася", - написав Найєм на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Раніше на сторінці Стерненка у Facebook була розміщена інформація про те, що суд із третього разу погодився розглядати клопотання про негайне звільнення Стерненка з-під варти на підставі статті 206 КПК (слідчий суддя зобов'язаний звільнити позбавлену волі людину, якщо орган державної влади або посадова особа, під вартою яких перебуває ця людина, не надають судове рішення, яке набрало законної сили або не доводять наявність інших правових підстав для позбавлення волі людини - ІФ).

"Зараз ми побачимо, чи здатні судді Приморського суду Одеси ухвалювати законні рішення, а не лише замовні", - йшлося у повідомленні.

Як повідомлялося, 11 червня 2020 року Стерненка викликали на допит до Служби безпеки України, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно ранив.

15 червня Шевченківський районний суд Одеси обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб. 18 грудня минулого року суд відправив активіста під нічний домашній арешт.

Пізніше Стерненку було також висунуто обвинувачення у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича.

23 лютого 2021 року Приморський районний суд Одеси засудив Стерненка до 7 років позбавлення волі, визнавши винним у викраденні Щербича. Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковно половину всього належного йому майна. 5 березня Стерненко подав апеляцію на судовий вирок.

Після вироку Стерненку в Києві відбувалися протестні акції у підтримку активіста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА