21:04 19.03.2021

Місцева влада повинна розробити комплекс заходів для підтримки громадян і бізнесу в умовах локдауну

2 хв читати
Місцева влада повинна розробити комплекс заходів для підтримки громадян і бізнесу в умовах локдауну

Президент України Володимир Зеленський очікує від представників місцевої влади розробки комплексних заходів з надання підтримки громадянам і бізнесу в умовах посилення карантинних заходів в регіонах.

"Логічно, що про різні форми підтримки, вводячи локдаун на місцях, повинна подумати і місцева влада. Разом із посиленням карантину, вони повинні розробити комплекс заходів для підтримки категорій громадян і бізнесу саме свого регіону, які можуть постраждати через обмеження так званої червоної зони. Я чекаю від місцевої влади відповідних пропозицій, щоб вже наступного тижня розглянути і затвердити їх на Конгресі місцевих і регіональних влад при президенті України", - заявив Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками засідання РНБО в п'ятницю, 19 березня.

Президент додав, що "центральна влада додасть 100% до запропонованих за рахунок місцевих бюджетів розмірів допомоги громадянам і бізнесу, постраждалим через локдаун, таким чином, збільшивши суми підтримки вдвічі".

Для того щоб надання допомоги було максимально прозорим, а головне - швидким, воно, за словами глави держави, має відбуватися завдяки порталу та застосунку "Дія".

Водночас Зеленський зазначив, що регіональні заходи підтримки не можуть вводитися місцевою владою в форматі "заборона є, а підтримки немає", або за принципом "грошей немає, але ви тримайтеся".

Глава держави також попросив Верховну Раду бути готовою в максимально короткі терміни прийняти всі зміни, які стануть необхідними для втілення пропозицій місцевої влади та уряду, а українців дотримуватися заходів безпеки.

"Ще раз закликаю усіх представників влади будь-якого рівня діяти разом, а громадян бути пильними, дотримуватися заходів безпеки і берегти себе. Своїх близьких. І нашу Україну", - зазначив Зеленський.

Він також нагадав, що в січні 2021 року, паралельно з введенням першого локдауну в Україні, за його дорученням уряд підготував широкий комплекс підтримки громадян і бізнесу у вигляді прямої фінансової допомоги, допомоги на дітей, компенсації з часткового безробіття, податкових канікул і низки інших стимулів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА