21:25 19.03.2021

Зеленський про санкції РНБО проти Януковича і ще 26 осіб: Дивно, що цього не зробили з 2014 року

2 хв читати
Зеленський про санкції РНБО проти Януковича і ще 26 осіб: Дивно, що цього не зробили з 2014 року

Президент України Володимир Зеленський назвав рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про введення економічних санкцій щодо екс-президента Віктора Януковича і ще 26 екс-чиновників логічним і одночасно дивним, оскільки це не було зроблено з 2014 року.

"...на засіданні РНБО підтримані пропозиції Кабінету міністрів і Служби безпеки про застосування персональних санкцій, зокрема блокування всіх активів і майна, запобігання виведенню капіталів за межі України, позбавлення всіх державних нагород щодо наступних осіб: Миколи Азарова, Сергія Аксьонова, Костянтина Затуліна, Вадима Колесніченка, Сергія Курченка, Сергія Кусюка, Павла Лебедєва, Леоніда Пасічника, Наталії Поклонської, Віктора Пшонки, Дмитра Табачника, Віктора Януковича та інших - всього 27 людей. Ми очікуємо і підтримуємо введення санкції щодо окремих осіб з боку Європи, США або інших міжнародних партнерів, тому це рішення РНБО можна описати двома словами - логічно. І дивно", - заявив президент у відеозверненні, опублікованому на сторінці в Facebook у п'ятницю.

Зеленський назвав логічним те, що і Україна вводить такі санкції і вважає дивним, що цього не робили, від 2014 року.

"Також щодо останньої особи в списку - Януковича. У зв'язку з рішенням суду, який визнав його винним у скоєнні державної зради, щодо всіх його указів за час перебування президентом, буде проведено аудит і аналіз. Про наявність у них рішень, які можуть загрожувати безпеці і інтересам України", - наголосив президент.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони (РНБО) ввела економічні санкції стосовно низки колишніх високопоставлених посадових осіб і осіб, які сприяють зміцненню окупаційного режиму в Криму і на Донбасі.

Як заявив секретар РНБО України Олексій Данілов на брифінгу за результатами засідання РНБО, Україна ввела максимальний обсяг санкцій, які передбачені чинним законодавством, щодо наступних осіб: Сергій Абісов, Микола Азаров, Сергій Аксьонов, Олександр Бобков, Валерій Грицай, Костянтин Затулін, Петро Зима, Андрій Іванцов, Олег Кирилов, Вадим Колесніченко, Володимир Константинов, Сергій Курченко, Сергій Кусюк, Павло Лебедєв, Леонід Пасічник, Олександр Поддубов, Наталія Поклонська, Віктор Пшонка, Дмитро Саламатін, Ігор Соркін, Дмитро Табачник, Микола Ткаченко, Микола Федорян, Микола Фіськов, Олександр Черпицький, Ольга Чечерімова, Віктор Янукович.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА