06:45 20.03.2021

Зеленський указом ввів у дію рішення РНБО про хімбезпеку

2 хв читати
Зеленський указом ввів у дію рішення РНБО про хімбезпеку

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо підвищення рівня хімічної безпеки в країні. Документ доручає Кабінету міністрів вжити низку заходів, повідомляє прес-служба президента.

"Як зазначається в документі, своїм рішенням РНБО визнала недостатньо ефективною діяльність Кабінету Міністрів щодо забезпечення проведення державної політики у сфері управління хімічною безпекою та поводження з хімічними речовинами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням РНБО, уряд протягом двох місяців має опрацювати питання про створення Міжвідомчої комісії з питань управління хімічної безпекою та поводження з хімічними речовинами і створення клінічного токсикологічного центру в Україні.

Кабміну також необхідно сформувати перелік наявних акредитованих хімічних лабораторій, і вирішити питання створення на їх базі відповідно до профілю діяльності центрів для виявлення небезпечних хімічних речовин.

Крім того, уряд повинен сформувати і затвердити перелік небезпечних речовин і речовин, що становлять загрозу в разі техногенних аварій, і порядок поводження з ними в Україні.

Разом із тим, РНБО дала Кабміну три місяці на те, щоб він підготував пропозиції щодо ратифікації конвенції Міжнародної організації праці № 170 про безпеку під час використання хімічних речовин на виробництві та щодо приєднання України до Мінаматської конвенції про ртуть.

До кінця року також повинен бути затверджений план заходів на 2022-2030 роки стосовно забезпечення виконання Україною міжнародних зобов'язань щодо заборони розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА