07:04 20.03.2021

В ОБСЄ зафіксували 113 порушень режиму припинення вогню і 35 вибухів на Донбасі за попередню добу

2 хв читати
В ОБСЄ зафіксували 113 порушень режиму припинення вогню і 35 вибухів на Донбасі за попередню добу

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ) зафіксувала приріст порушень режиму припинення вогню на Донбасі протягом доби 18 березня, повідомляється на сайті міжнародної організації.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 113 порушень режиму припинення вогню. За попередній звітний період у цій області зафіксовано 44 таких порушення", - повідомляється в щоденному звіті СММ ОБСЄ, опублікованому на сайті місії в п'ятницю, 19 березня.

Як зазначається, більшість порушень сталася в нічний час на південь від населеного пункту Світлодарськ, підконтрольного уряду України.

Водночас, у Луганській області вже третій день режим тиші дотримується.

Місія зафіксувала бойові броньовані машини (ББМ) і зенітні установки по обидва боки від лінії зіткнення в Донецькій області, а також 5 буксируваних гаубиць, розміщених у порушення ліній відведення, в непідконтрольному уряду районі Донецької області.

На ділянці розведення в районі Петровського зафіксували одну чергу з великокаліберного кулемета (на непідконтрольній території).

Свобода пересування СММ залишалася обмеженою.

Як зазначають в ОБСЄ, після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому було досягнуто домовленості про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і дотепер, СММ зафіксувала не менше 12 тис. порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, зокрема, 4 523 вибухи, 1 500 невизначених боєприпасів, які пролетіли, 149 спалахів дульного полум'я, 63 освітлювальні ракети, а також не менше 6 375 черг і пострілів).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА