11:47 20.03.2021

Суд у США засудив росіянина Медведєва до десяти років в'язниці за кіберзлочини

1 хв читати
Суд у США засудив росіянина Медведєва до десяти років в'язниці за кіберзлочини

Суд в американському штаті Невада засудив громадянина РФ Сергія Медведєва до десяти років в'язниці за кіберзлочини, повідомляє Мін'юст США.

Згідно з матеріалами звинувачення, росіянин, відомий як Stells, Segmed і Serjbear, заснував Infraud Organization, разом з українцем Святославом Бондаренком, відомим як Obnon, Rector Helkern, в листопаді 2010 року.

"Від Infraud Organization постраждали мільйони людей у всіх 50 штатах США. Її діяльність призвела до фінансових втрат у $568 млн", – наголошується в прес-релізі американського Мін'юсту.

Ще одного фігуранта справи, громадянина Північної Македонії Марко Леопарда, суд засудив цього дня до п'яти років тюремного ув'язнення.

Infraud Organization займалася купівлею і продажем незаконно отриманих даних: наприклад, інформацією про банківські картки, про документи. Також вона займалася торгівлею шкідливими комп'ютерними програмами.

У червні 2020 року Медведєв визнав себе винним. Діяльність його компанії була припинена правоохоронними органами США в лютому 2018 року.

Крім Бондаренка, у справі також проходить українець Олексій Клименко, відомий як Grandhost.

Вироки фігурантам суд виносить у різні дні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА