12:41 20.03.2021

Четверо підозрюваних у справі про пожежу в харківському будинку престарілих залишаться під вартою

1 хв читати
Четверо підозрюваних у справі про пожежу в харківському будинку престарілих залишаться під вартою

Київський райсуд Харкова 19 березня продовжив запобіжні заходи чотирьом підозрюваним у справі про пожежу з численними жертвами в харківському нелегальному будинку престарілих "Золотий час".

"Всім чотирьом суд продовжив утримання під вартою без визначення застави", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" прес-секретар Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко.

Як повідомлялося, 21 січня у Харкові в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. За попередньою інформацією, в будинку на момент пожежі перебувало 33 людини, 15 з них загинули.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) КК України.

Директор Департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага заявив, що за адресою, де сталася пожежа, не зареєстровано жодних установ соцзахисту.

Того ж дня було затримано власника домоволодіння Славіка Акопяна, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендаря будинку В'ячеслава Кравченка та його дружину Ольгу – директора приватного підприємства, яка фактично керувала установою. Також затримано адміністратора Ігоря Мирончука, який координував роботу пансіонату, але офіційно не був там працевлаштований.

22 січня всім чотирьом було оголошено про підозру.

23 січня Київський районний суд Харкова обрав усім чотирьом запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА