14:33 20.03.2021

Указ президента РФ, що забороняє іноземцям володіти землею в Криму, юридично нікчемний – МЗС

1 хв читати
Указ президента РФ, що забороняє іноземцям володіти землею в Криму, юридично нікчемний – МЗС

Указ президента Росії Володимира Путіна, що забороняє іноземцям, зокрема українським громадянам, володіти землею в тимчасово окупованому Криму, юридично нікчемний і не матиме правових наслідків для України, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Указ президента РФ № 201 юридично нікчемний і не матиме правових наслідків для України. Після відновлення суверенітету нашої держави в Криму порушені права законних власників на земельні ділянки будуть відновлені", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

За його словами, заборона володіти землею в більшості районів Криму відбувається в руслі російської політики утисків, дискримінації та витіснення громадян України з тимчасово окупованого півострова.

"У найгірших традиціях своїх історичних попередників керівництво Росії фактично продовжує русифікувати Крим", - додав Ніколенко.

Речник МЗС зазначив, що Росія вкотре демонструє зухвале нехтування основоположними нормами і принципами права, зокрема і міжнародного.

"Такі дії не залишаться без належної оцінки міжнародного співтовариства. Позбавлення українців права власності на земельні ділянки в Криму буде у фокусі уваги Кримської платформи та її інавгураційного саміту цього року", - запевнив він.

20 березня на території тимчасово окупованого Росією Криму набув чинності указ президента РФ про заборону іноземним громадянам володіти землею на півострові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА