15:26 20.03.2021

Британія зробила щеплення від Covid-19 половині дорослого населення – глава МОЗ

1 хв читати
Британія зробила щеплення від Covid-19 половині дорослого населення – глава МОЗ

Половина дорослих жителів Великої Британії отримала щонайменше одну дозу вакцини від коронавірусу, заявив у суботу глава МОЗ Метт Генкок.

"Половина всіх дорослих жителів у Сполученому Королівстві була вакцинована. Кожне щеплення на крок повертає нас до нормального життя, тож коли настане ваша черга, вакцинуйтеся", - написав він у Твіттері.

Напередодні міністр повідомив, що за п'ятницю, 19 березня, рекордна кількість жителів Британії отримала вакцину. Західні ЗМІ у свою чергу уточнюють, що серед них був прем'єр-міністр Борис Джонсон: йому зробили щеплення в тій самій лікарні, де він майже рік тому лікувався від важкої форми Covid-19.

Однак цього тижня в Національній службі охорони здоров'я повідомили, що з 29 березня на чотири тижні розподіл вакцин по країні буде істотно скорочено.

Але в уряді наголошують, що ці зміни в програмі вакцинації, викликані скороченням поставок від найбільшого виробника вакцин у світі – Інституту сироватки Індії, не вплине на плани почати в найближчі місяці скасування обмежувальних заходів.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, з моменту початку пандемії у Великій Британії було діагностовано понад 4,28 млн заражень, понад 126 тис. пацієнтів із Covid-19 померли, а понад 3,62 млн осіб одужали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА