15:45 20.03.2021

Держкомісія ТЕБ і НС ввела в Києві та Одеській області з 23 березня "червоний" рівень епіднебезпеки – Немчінов

2 хв читати
Держкомісія ТЕБ і НС ввела в Києві та Одеській області з 23 березня "червоний" рівень епіднебезпеки – Немчінов

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) ввела "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19 в Києві та Одеській області з 00:00 23 березня, повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

"Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За його результатами Державна комісія вирішила встановити з 00:00 23 березня 2021 р. "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19 на території міста Києва та застосувати на території міста Києва обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "червоного" рівня епідемічної небезпеки", - написав Немчінов у своєму "Телеграм-каналі".

Крім того, Держкомісія ТЕБ і НС встановила з 00:00 23 березня "червоний" рівень на території Одеської області.

Як пізніше повідомила прес-служба Кабміну з посиланням на слова заступника міністра охорони здоров'я - головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, протягом останнього місяця в зазначених регіонах відзначається погіршення ситуації.

"Кількість нових випадків на COVID-19 у столиці за останній місяць збільшилася в 4 рази, за останній тиждень ми бачимо приріст на 56%. Схожими темпами зростає і кількість нових госпіталізацій підтверджених і з підозрою на COVID-19. Рівень госпіталізації в ковідних лікарнях Києва протягом останнього тижня на 64% перевищує встановлений показник 60 осіб на 100 тис. населення. Протягом останніх трьох днів є перевищення двох індикаторів, зокрема, це рівень госпіталізації, а також завантаженість ліжок із киснем", - зазначив Ляшко.

В Одеській області, за його словами, також відзначається зростання госпіталізацій і за останні три дні цей показник перевищує встановлений постановою Кабінету міністрів показник у 60 людей на 100 тис. населення. "Другим показником, який перевищила Одеська область, є виявлення випадків інфікування, які протягом останніх 7 днів перевищують показник у 20%", - зазначив головний санітарний лікар.

Так, у регіонах будуть застосовуватися обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки. Главам Одеської ОДА та Київської міськдержадміністрації доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів.

Крім того, Комісія рекомендувала перевести на дистанційну роботу частину працівників ЦОВВ, а також провести засідання регіональної ТЕБ і НС у Одеській області, щоб вирішити питання, які будуть виникати в зв'язку з посиленням протиепідемічних заходів.

Окремо на засіданні було розглянуто питання врегулювання роботи транспорту. Комісія ТЕБ і НС прийняла рішення доручити Мінінфраструктури разом із Міністерством охорони здоров'я та іншими зацікавленими органами опрацювати питання функціонування транспорту в регіонах, де встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА