21:52 20.03.2021

Геращенко: Дії протестувальників під ОП - провокація, а не мирна акція

2 хв читати
Геращенко: Дії протестувальників під ОП - провокація, а не мирна акція

Дії протестувальників під будівлею Офісу президента України в суботу ввечері є проплаченою провокацією, з метою дискредитації правоохоронців, впевнений заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Замовники цієї провокації мріють, щоб вийшла поліція, застосувала силу, пролилася кров. Ми не будемо йти на шляху такої провокації, в нас достатньо сил, щоб захистити громадський порядок. Ті, хто замовляють і проплачують такі акції, хочуть, щоб пролилася кров", - цитує прес-служба МВС на своїй сторінці у Facebook у суботу ввечері, заяву Геращенка.

Він зазначив, що "розумні дії керівництва поліції завадили планам провокаторів".

"Розбите скло, таблички на будівлі Офісу Президента будуть  замінені на нові. Образливі, матюкливі написи будуть змиті", - написав Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Осіб, які порушили закон, трощили державне майно, за яке, до речі, були сплачені кошти платників податків, буде притягнуто до відповідальності, і вони відшкодують нанесену шкоду через суд. Усі вони зафіксовані як поліцейськими камерами, так і камерами ЗМІ. Тому ніхто не уникне відповідальності!", - зазначив заступник міністра.

Також він вважає, що більшість мітингувальників не порушували порядок.

"Лише кілька десятків осіб будуть нести відповідальність за хуліганські дії", - наголосив заступник міністра.

"Головне,  що сьогодні не пролилася кров, і залишились цілими кістки, голови та суглоби як провокаторів, та правоохоронців. Повірте, не було жодних проблем оточити будівлю ОПУ сотням правоохоронців, які чекали поруч, та не дозволити пошкодити стіни, вікна та таблички. Але тоді б замовники провокації досягли своєї мети - кровопролиття під об’єктиви відеокамер з подальшими закликами до повалення законно обраної влади", - зазначив Геращенко.

Раніше повідомлялося, що біля ОП триває акція з вимогою звільнити активіста Сергія Стерненка та інших політв'язнів. Мітингувальники запалювали фаєри і кидали шумові гранати, на фасаді будівлі ОП активістами червоною фарбою були нанесені написи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА