07:19 21.03.2021

В Офісі президента солідарні з думкою МВС щодо провокативного характеру дій мітингувальників

2 хв читати
В Офісі президента солідарні з думкою МВС щодо провокативного характеру дій мітингувальників

У Офісі президента України вважають, що учасники акції, які били вікна і палили вогонь на Банковій, намагалися спровокувати правоохоронців.

"В ОПУ в суботу були сотні людей - більшість із них навіть не підозрювали, що організатори акції і кілька десятків неадекватно налаштованих молодиків спробують використовувати звичайних протестувальників ось у такий спосіб, щось демонстративно ламати і провокувати жорстку відповідь від поліції. Розбите скло у вікнах поміняють, написи зі стін - змиють. Сліди від піротехніки на стінах Офісу президента приберуть. А ось того, що друзі Стерненка самі себе показали руйнівниками, вже не виправиш", - цитує радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка видання "Українська правда" в суботу.

На його думку, учасники протесту прагнули "спровокувати якесь дике насильство" або агресію з боку поліції.

Водночас, Подоляк наголосив, що президент України Володимир Зеленський не бачить сенсу перешкоджати протестам. Також він пообіцяв незабаром ліквідувати наслідки вандалізму.

Як повідомлялося, в суботу ввечері біля ОП відбулася акція з вимогою звільнити активіста Сергія Стерненка та інших політв'язнів. Мітингувальники запалювали фаєри і кидали шумові гранати, на фасаді будівлі ОП активістами червоною фарбою були нанесені написи.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав дії протестувальників під будівлею ОПУ проплаченою провокацією, з метою дискредитації правоохоронців.

Він зазначив, що "розумні дії керівництва поліції завадили планам провокаторів".

"Розбите скло, таблички на будівлі Офісу Президента будуть замінені на нові. Образливі, матюкливі написи будуть змиті", - написав Геращенко на своїй сторінці в Фейсбук.

"Особи, які порушили закон, які трощили державне майно, за яке, до речі, були сплачені кошти платників податків, будуть притягнуті до відповідальності, і вони відшкодують завдані збитки через суд. Усі вони зафіксовані як поліцейськими камерами, так і камерами ЗМІ. Тому ніхто не уникне відповідальності!", - зазначив заступник міністра.

Також він вважає, що більшість мітингувальників не порушували порядок.

"Лише кілька десятків людей будуть нести відповідальність за хуліганські дії", - наголосив заступник міністра.

За фактом дій мітингувальників під ОПУ і нанесення збитку будівлі ОП, відкрито кримінальне провадження, правоохоронцями затриманий один із учасників протесту.

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА