08:20 21.03.2021

Глава Biontech заявив, що карантинні заходи в Європі послаблять до осені

2 хв читати
Глава Biontech заявив, що карантинні заходи в Європі послаблять до осені

Глава німецької біотехнологічної компанія Biontech Угур Шахін оптимістично налаштований щодо поширення коронавірусу в Європі і прогнозує пом'якшення карантинних заходів до вересня поточного року.

"У багатьох європейських країнах і США ми, ймовірно, не будемо потребувати обмеження до кінця літа. Будуть спалахи, але це буде фоновий шум. Будуть мутації, але вони нас не злякають", - сказав він газеті Welt am Sonntag.

Biontech - партнер Pfizer у створенні однієї з перших вакцин від COVID-19, широко схвалених для використання.

Уряди країн Євросоюзу стикаються з критикою в зв'язку з повільним початком кампаній з вакцинації, а проблеми з поставками препаратів призводять до того, що ЄС сильно відстає від таких країн, як Ізраїль, Велика Британія і Сполучені Штати. Станом на суботу поточного тижня в Німеччині тільки близько 9% населення отримали хоча б першу дозу вакцини від коронавірусу, в той час як у Великій Британії першу дозу введено не менше ніж 50% дорослих.

Мляве розгортання кампанії вакцинації може змусити німецьку владу загальмувати спроби поступового відновлення повномасштабної економічної діяльності, зазначають західні ЗМІ. Це пов'язано з тим, що рівень зараження коронавірусом перевищує 100 випадків на 100 тис. людей населення за тиждень. Це поріг, вище якого, вважають в уряді ФРН, повинні бути введені більш суворі правила дистанціювання, щоб зупинити перевантаженість системи охорони здоров'я.

"Багато хто просто розчаровані", - заявив газеті Frankfurter Allgemeine прем'єр Баварії Маркус Зедер, ймовірний кандидат на пост канцлера ФРН на загальнонаціональних виборах 2021 року. Він зазначив, що помилки у сфері пом'якшення карантинних заходів можуть призвести до третьої хвилі поширення інфекції.

"У нас є інструмент - аварійне гальмо. Він повинен суворо застосовуватися всюди в Німеччині", - сказав Зедер, маючи на увазі можливість припинення ослаблення обмежень. Він зробив цю заяву перед наміченою на понеділок зустріччю національних і регіональних лідерів, на якій вони, як очікується, обговорять наступний етап заходів з боротьби з коронавірусом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА