19:29 21.03.2021

У Київській області викрили незаконний реабілітаційний центр, де примусово утримували людей

2 хв читати
У Київській області викрили незаконний реабілітаційний центр, де примусово утримували людей

Українські правоохоронці викрили нелегальний реабілітаційний центр, куди поміщалися "особи з нарко- та алкозалежністю", яких примусово утримували і "лікували" за гроші, отримані від їх родичів.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Київської області, замість медичної терапії "пацієнти" фактично опинялися в умовах позбавлення волі і піддавалися тортурам.

"20 березня 2021 року до поліції надійшло повідомлення про те, що в місті Ірпінь біля однієї з багатоповерхівок троє невідомих зв'язали чоловіка і силою заштовхали в автомобіль, після чого зникли в невідомому напрямку. Поліцейські відділу поліції №2 (м.Ірпінь) Бучанського районного управління поліції провели низку оперативно-розшукових заходів, і встановили місцеперебування автомобіля, на якому викрали потерпілого. За цією адресою розташовано один із "реабілітаційних центрів", що в селі Петропавлівська Борщагівка", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в неділю.

Зазначається, що правоохоронці встановили, що в так званому реабілітаційному центрі незаконно перебували з невідомих причин кілька десятків людей, більшість з яких не страждають ні алкогольною, ні наркозалежністю.

"Ці особи утримувалися в суворих умовах, з металевими гратами на вікнах, постраждалим категорично заборонялося виходити на вулицю. Утриманці "центру" піддавалися тортурам", - наголошують правоохоронці.

Вони уточнюють, що так званий "центр" не має жодної дозвільної документації на ведення будь-якої медичної практики.

Правоохоронці встановили, що до скоєння зазначеного злочину причетні шестеро осіб, п'ятеро з яких затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Затримані укладали договори з родичами наркозалежних, "отримували великі гроші за їх реабілітацію, насправді ж - лікування не здійснювали, а чинили тортури над людьми".

"Нині правоохоронці розшукують шостого фігуранта події і встановлюють інших осіб, причетних до скоєння даного правопорушення. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі строком до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін", - додають у поліції.

Повідомляється, що зараз вирішується питання про оголошення підозри затриманим із подальшим обранням їм запобіжного заходу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА