16:43 22.03.2021

Координатор ООН закликає забезпечити безпечну доставку гуманітарної допомоги постраждалим від конфлікту в Україні

2 хв читати
Координатор ООН закликає забезпечити безпечну доставку гуманітарної допомоги постраждалим від конфлікту в Україні

Постраждалі від конфлікту жителі Донецької та Луганської областей на сьогодні гостро потребують гуманітарної допомоги, обмеження роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування негативно позначилося на їх життєзабезпеченні, зазначає координатор ООН із гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

"Заходи щодо обмеження пересування покликані допомогти врятувати життя, проте негативно вплинули на життєзабезпечення сотень тисяч людей, які вже постраждали від конфлікту. Вони також розділили сім'ї, що посилило викликані конфліктом депресії, тривожність і стрес", - йдеться у заяві Лубрані, поширеній прес-службою офісу координатора системи ООН в Україні у понеділок.

"З моменту впровадження значних обмежень на пересування минуло 12 місяців, і нині очевидно, що постраждалі від конфлікту люди майже досягли межі міцності. Їм вкрай необхідна гуманітарна допомога, щоб дочекатися можливості повернутися хоча б до якоїсь подоби нормального життя", - додала вона.

За словами Лубрані, у понеділок виповнився рівно рік із моменту майже повного припинення роботи всіх контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) у Донецькій і Луганській областях для запобігання поширенню коронавірусного захворювання COVID-19, це призвело до різкого скорочення перетинів "лінії розмежування" - на 97%, порівняно з періодом до 21 березня 2020 року.

Координатор ООН із гуманітарних питань зазначила, що гуманітарна спільнота в Україні продовжує докладати зусиль для того, щоб люди, які потребують допомоги, незалежно від їх місця проживання, своєчасно отримували необхідну підтримку. "Всі відповідні сторони мають сприяти транзиту й доставці гуманітарної допомоги. Чинні обмеження впливають на можливості гуманітарних організацій надавати допомогу людям на територіях, які не контролюються урядом, через що вони позбавлені підтримки, на яку заслуговують", - наголосила вона.

Лубрані додала, що покладається на те, що всі сторони виконуватимуть зобов'язання уникати політизації гуманітарної допомоги і, відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, забезпечать, щоб вся критично необхідна допомога, готова до відправки, змогла потрапити до тих, кому вона терміново необхідна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА