19:28 22.03.2021

Разумков наголосив на важливості для України співпраці з Бельгією на міжнародних майданчиках

2 хв читати
Разумков наголосив на важливості для України співпраці з Бельгією на міжнародних майданчиках

Україні важлива співпраця з Королівством Бельгія на міжнародних майданчиках, зокрема і на міжпарламентському рівні, заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Упродовж останніх років активізувалася наша двостороння взаємодія на рівні групи з міжпарламентських зв'язків. Були проведені спільні засідання в режимі відеоконференції, під час яких представники парламентів обмінювалися актуальною інформацією, як про ситуацію з пандемією COVID-19, так і політичного і економічного виміру", - заявив Разумков під час зустрічі з головою палати представників Бельгії Еліан Тільйо в понеділок у Брюсселі, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Спікер українського парламенту подякував Брюсселю за постійну підтримку Києва на рівні парламентських делегацій у міжнародних організаціях - ПАРЄ, ПА НАТО і ПА ОБСЄ.

Разумков також висловив подяку Бельгії, яка разом з іншими 18 державами підтримала Україну в березні на неформальному засіданні в ООН за формулою Арріа, під час якого з боку Російської Федерації була зроблена чергова спроба легітимізації анексії Криму.

"З таких кроків вибудовуються дружні відносини між державами", - наголосив голова Верховної Ради.

Він також нагадав, що Україна планує створити "Кримську платформу", учасники якої будуть відстоювати і захищати права людини на окупованих територіях.

"Важливим елементом міжпарламентського співробітництва також є обмін візитами та формат особистих зустрічей як на рівні голів парламентів, так і парламентських комітетів наших країн", - зазначив Разумков.

Він подякував Тільйо за лікування і реабілітацію в Бельгії українських військовослужбовців, які отримали поранення в зоні бойових дій на Донбасі.

Зі свого боку, Тільйо запевнила Разумкова в підтримці Бельгією України на міжнародних майданчиках, зокрема в ООН, з питань порушень прав людини в окупованому Криму. Вона запевнила, що Бельгія відкрита до переговорів і подальшої співпраці.

Сторони також обговорили перебіг реформ, обмінялися інформацією про ситуацію з COVID-19 і заходах, які вживає влада двох держав для боротьби з пандемією і захисту населення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки у Москві лицемірно використовують термін "багатополярність", ми створюємо реальний інструмент реальної багатополярності - Зеленський про Саміт миру

Кабо-Верде першою з країн Африки підтвердила участь у Саміті миру

РФ вдарила по об'єктах критичної інфраструктури Кіровоградської області, поранено дитину 9-ти років

Зеленський: Будь-яка затримка в постачанні зброї та снарядів Україні коштуватиме надто дорого для всіх у світі, хто хоче захисту від Росії

Ворожий БПЛА влучив в об'єкт енергетичної інфраструктури на Полтавщині, сталося загоряння

Ворожі ракети зафіксовані на Вінниччині, є влучання

Сили оборони мають певні успіхи на лиманському напрямку

Об'єкти критичної та цивільної інфраструктури Запоріжжя зазнали масованої атаки ворога

8 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА