20:26 22.03.2021

"Слуги народу" зареєстрували у ВР проект постанови про засудження подій на Банковій

2 хв читати
"Слуги народу" зареєстрували у ВР проект постанови про засудження подій на Банковій

Члени фракції "Слуга народу" зареєстрували у Верховній Раді проект постанови про засудження подій, що сталися біля будівлі Офісу президента 20 березня, повідомив перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

"Протягом короткого часу "народився" текст постанови, який сьогодні більше ніж 120 депутатів підписали, саме про судження цих дій. Ця постанова також стосується вказівок керівникам МВС, ДБР, СБУ розібратися з цим якомога швидше... Ми хотіли б, щоб органи, які розслідують злочини у сфері національної безпеки та у сфері роботи топ-чиновників, поінформували нас про те, чи були факти прямої участі в цих хуліганських діях будь-яких депутатів або службовців", - сказав Корнієнко в ефірі телеканалу "НАШ".

Водночас він зазначив, що ініційоване "Слугою народу" позачергове засідання Верховної Ради у разі його проведення не стосуватиметься тільки теми подій біля Офісу президента.

"Можуть бути заслухані правоохоронні органи. Точно має бути в порядку денному наша постанова, яку ми вже зареєстрували. І є така думка, що це засідання має бути присвячене не лише цьому питанню (про акцію біля ОП у суботу - ІФ), а якщо ми вже збираємося серед локдауну, то потрібно порядок денний довантажити і тими актуальними питаннями, які ми не встигли розглянути через позицію наших колег щодо земельного закону", - уточнив Корнієнко.

Він також додав, що позачергового засідання "технічно точно не буде завтра-післязавтра", тому що голова Верховної Ради Дмитро Разумков у відрядженні, а "тільки він може давати такі розпорядження про розподіл обов'язків, тому очікуватимемо його повернення".

Згідно з інформацією на сайті парламенту, проект постанови №5295 "Про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу президента України" було зареєстровано 22 березня, але текст документа поки що відсутній.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА