20:38 22.03.2021

Разумков і Сассолі підписали меморандум про взаєморозуміння між Верховною Радою та Європейським парламентом

2 хв читати
Разумков і Сассолі підписали меморандум про взаєморозуміння між Верховною Радою та Європейським парламентом

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков і президент Європейського парламенту Давид-Марія Сассолі підписали Меморандум про взаєморозуміння між Верховною Радою та Європейським парламентом, інформує сайт українського парламенту в понеділок.

Згідно з повідомленням, мета Меморандуму - регулювання загальних рамок для парламентської підтримки, включно з проведенням "Діалогів Жана Моне".

"Цей документ допоможе нам далі розвивати та впроваджувати ті новітні європейські  демократичні стандарти, яких прагне Верховна Рада. Співпраця з Європарламентом для нас важлива і дасть свій результат. Вона й сьогодні нам допомагає проводити реформи", - заявив Разумков під час зустрічі з Сассолі.

За словами Разумкова, керівництво українського парламенту і лідери депутатських фракцій готові впроваджувати найкращі європейські практики парламентаризму для підвищення ефективності роботи законодавчого органу.

"Я високо ціную внесок керівництва Європарламенту та політичних координаторів у справу реформування Верховної Ради України", - зазначив спікер українського парламенту.

Під час зустрічі йшлося і про подальші пріоритети міжпарламентського співробітництва, європейської та євроатлантичної інтеграції України, ситуації безпеки на Донбасі і в Криму.

" Ми раді, що Європарламент вкотре висловив беззастережну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України", - наголосив Разумков.

Голова Верховної Ради зазначив, що Україна робить все можливе для досягнення прогресу в політико-дипломатичному врегулюванні ситуації на Сході країни. Він звернув увагу, що, починаючи з січня 2021 року Україна змушена констатувати численні випадки порушення режиму припинення вогню.

Разумков також зазначив, що деокупація Криму має пріоритетне значення для України. Він закликав Сассолі допомогти прийняти Резолюцію по Криму на найближчому пленарному сесії Європарламенту і запропонував приєднатися до "Кримської платформи".

Голова Верховної Ради висловив подяку за підтримку України і санкційну політику проти Російської Федерації.

"Ми високо цінуємо продовження усіх існуючих пакетів санкцій та незмінну єдність позиції в ухваленні рішення щодо чергового продовження терміну дії економічних санкцій", - зазначив він.

Як повідомлялося, Разумков у понеділок перебуває з робочим візитом в Бельгії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА