22:30 22.03.2021

Санкції США проти КНР є не самоціллю, а частиною загальної політики

2 хв читати
Санкції США проти КНР є не самоціллю, а частиною загальної політики

Санкціями, які США вводять проти Китаю, не вичерпується вся американська політика щодо КНР, такі обмеження - знак незгоди Вашингтона з китайською внутрішньою політикою, заявив телеканалу MSNBC радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.

"Це (санкції - ІФ) не вся відповідь, а частина відповіді, яку США дають разом з союзниками і партнерами", - так прокоментував він введені в понеділок США, ЄС і Канадою санкції за порушення, за версією цих сторін, китайською владою прав людини в Сіньцзяні.

За його словами, США "не вірять, що будь-які конкретні санкції, будь-які цілі для санкцій складають всю політику". Він пояснив, що йдеться про "загальну стратегію", де санкції комбінуються з іншими засобами для того, щоб направити Китаю чіткий сигнал про неприйняття якихось аспектів його внутрішньої політики.

Також Салліван заявив, що США не очікують простих відносин з КНР, і, хоча готові "агресивно боротися проти поведінки" Китаю, яку Вашингтон визнає неприпустимою, але одночасно з тим США бачать сфери, де вони можуть працювати з КНР заради американських національних інтересів.

Минулого тижня на Алясці відбулись переговори між делегаціями США і КНР. Тоді держсекретар США Ентоні Блінкен і радник Салліван провели дводенну зустріч з членом політбюро ЦК Компартії Китаю Ян Цзечи і главою МЗС КНР Ван І. Це були перші безпосередні контакти між настільки високопоставленими представниками обох країн - за адміністрації президента США Джо Байдена.

Згодом радник Салліван назвав переговори жорсткими і непростими. Глава канцелярії Комісії ЦК Компартії Китаю у закордонних справах Ян Цзечи підтвердив, що між сторонами збереглися серйозні протиріччя з низки питань.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА