07:18 23.03.2021

Поліція викрила схему незаконного видобутку дорогоцінного каменю

1 хв читати
Поліція викрила схему незаконного видобутку дорогоцінного каменю

Правоохоронці виявили злочинну схему видобутку дорогоцінного каменю, повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"У рамках розслідування кримінального провадження правоохоронці з'ясували, що в злочинній схемі були задіяні співробітники акціонерного товариства та приватні підприємці. Саме вони організували видобуток корисних копалин - топазу, берилу і кварцової сировини. Фігуранти, маючи дозвіл на користування надрами, без обов'язкового погодження проектної документації приступили до роботи", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели 15 обшуків на території Києва, Київської та Житомирської областей - в офісному приміщенні акціонерного товариства, в шахтах і на ювелірному заводі. Під час слідчих дій у фігурантів вилучено понад 10 тонн дорогоцінного каменю та кварцової сировини, документи, мобільні телефони. Сума завданих збитків буде встановлена після проведення експертизи.

Наголошується, що видобуток мінералів здійснювався загальнонебезпечним способом - із застосуванням бурових механізмів і без дотримання правил безпеки на виробництві. Надалі зловмисники через підставні товариства поставляли видобуті корисні копалини на ювелірний завод в Києві.

Досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За незаконні оборудки фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

Унаслідок атаки безпілотників у Кам'янському є постраждалий

Ворог атакував безпілотниками низку об'єктів критичної інфраструктури Дніпропетровської області

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА