07:39 23.03.2021

В Україні створять платформу з ключовою інформацією з осучаснення системи шкільного харчування

2 хв читати
В Україні створять платформу з ключовою інформацією з осучаснення системи шкільного харчування

В Україні створять єдину платформу, яка містить ключову інформацію щодо осучаснення системи шкільного харчування, повідомила прес-служба міністерства освіти і науки.

"В Україні створять інформаційний портал з реформування системи шкільного харчування в рамках ініціативи Олени Зеленської. Буде створено інформаційний портал з метою осучаснення системи шкільного харчування. Портал буде містити всю ключову інформацію, навчальні матеріали, підказки про реформу тощо", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що основним завданням платформи буде інформування керівників, педагогів і батьків про зміни в системі харчування і кращі практики організації харчування в навчальних закладах.

"Спілкуючись з працівниками освіти і отримуючи зворотний зв'язок від батьків, ми побачили необхідність у створенні єдиної платформи, яка буде містити всю ключову інформацію про реформу і буде корисною і для педагогів, і для батьків. Плануємо запустити базову версію порталу вже цього літа", - зазначила дружина президента України Володимира Зеленського Олена.

За словами Зеленської, на порталі будуть передбачені розділи з рекомендованим меню для шкіл і технологічними картами приготування страв, окремий розділ про харчування для дітей з особливими дієтичними потребами і відеоінструкції на різні теми, зокрема "Сучасні форми організації шкільного харчування", "Впровадження системи HACCP", "Про закупівлі". Крім того, планується, що онлайн-платформа допоможе зібрати корисну інформацію щодо здорового харчування, ролі різноманітного раціону і ризиків, викликаних нездоровим харчуванням і ожирінням.

Зі свого боку голова офісу ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер зазначила, що такий сайт може стати основною платформою для реформування харчування в школах і комунікацій зі здорового харчування в межах цілої країни. "Оскільки формування норм поведінки є тривалим процесом, зараз ми почнемо зі зміни сприйняття і підвищення обізнаності. ЮНІСЕФ спільно з ІТ-компанією SoftServe підтримує створення такого важливого ресурсу, сприятиме розвитку здорових харчових звичок у дітей та батьків", - зазначила вона.

"Створення єдиної платформи сприятиме поширенню інформації щодо перебігу реформи системи шкільного харчування, а також поглибленню знань з питань культури та основних принципів здорового харчування. Ця ініціатива є дуже важливою, адже завдяки платформі ми також зможемо забезпечувати зворотний зв’язок із працівниками, які залучені до організації харчування в закладах загальної середньої освіти", - підсумував міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА