10:13 23.03.2021

МЗС: Плани відкрити представництво "Справедливої Росії" в Донецьку і Луганську - доказ ескалації РФ ситуації в ОРДЛО

2 хв читати
МЗС: Плани відкрити представництво "Справедливої Росії" в Донецьку і Луганську - доказ ескалації РФ ситуації в ОРДЛО

У Міністерстві закордонних справ України розцінюють наміри відкрити представництва російської політичної партії "Справедлива Росія - За правду" в Донецьку і Луганську як черговий доказ ескалації Російською Федерацією ситуації в непідконтрольних українському уряду окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

"Російська влада продовжує відкрито нехтувати Мінськими домовленостями і здійснювати кроки для затягування наразі непідконтрольних Україні районів Донбасу у своє політичне, економічне й електоральне поле", - сказав речник МЗС України Олег Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він зазначив, що після незаконної роздачі паспортів громадян РФ населенню ОРДЛО російські партії розгледіли можливість отримання політичних дивідендів.

"Задекларована мета представницького центру "Справедливої Росії" сприяти реалізації виборчих прав "громадян Росії" - жителів тимчасово окупованих територій - грубо порушує законодавство і суверенітет України, відкриває поле для фальсифікацій на російських виборах. Останнім часом у Росії точаться активні дискусії про організацію в ОРДЛО виборів до Держдуми (РФ - ІФ). Україна вже заявляла, що не визнає легітимності таких голосувань", - зазначив Ніколенко.

Речник МЗС України наголосив, що РФ нарешті має почати виконувати взяті на себе зобов'язання для досягнення політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту на основі повної поваги суверенітету України, дотримання вимог українського законодавства і норм міжнародного права.

Раніше в партії "Справедлива Росія - За правду" повідомили про те, що голова партії Сергій Миронов призначив свого помічника Олексія Жигуліна повноважним представником голови партії на територіях так званих Донецької та Луганської народних республік. Жигуліну доручено утворити в Донецьку представницький центр партії й організувати консультаційний прийом громадян, що проживають на територіях "ДНР" і "ЛНР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА