11:31 23.03.2021

Кабмін зобов'язав у "червоних" зонах носити маски на територіях загального користування і заборонив роботу підвісних канатних доріг

1 хв читати
Кабмін зобов'язав у "червоних" зонах носити маски на територіях загального користування і заборонив роботу підвісних канатних доріг

Уряд України заборонив у "червоних" карантинних зонах епіднебезпеки з COVID-19 перебування на територіях загального користування без одягнених захисних масок або респіраторів.

Відповідну норму внесено до оновленої "карантинної" постанови Кабінету Міністрів №1236 від 9 грудня 2020 року постановою №230 від 22 березня, яку розміщено на сайті уряду.

Згідно з нею, у "червоних" зонах також заборонена робота підвісних канатних доріг.

Водночас, згідно з техрегламентом канатних доріг, бугельний підйомник є окремим видом канатної дороги і має інше визначення, ніж підвісна канатна дорога.

Крім цього, уряд дозволив дитячим закладам оздоровлення та відпочинку працювати до кінця зміни у разі встановлення в регіоні "червоної" зони під час оздоровчої зміни.

Як повідомлялося, рішенням місцевої влади від 13 березня цього року було зупинено на два тижні роботу найбільшого в Україні гірськолижного курорту "Буковель", розташованого в "червоній" за COVID-19 Івано-Франківській області. Однак інші гірськолижні курорти, зокрема і в "червоних" зонах, продовжили роботу, хоча на багатьох із них перестали працювати веб-камери.

За даними Міністерства охорони здоров'я, наразі до "червоної" зони входять Київ, Київська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька, Одеська, Сумська та Львівська області. З 25 березня карантинні обмеження "червоної" зони впроваджують також у Дніпрі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА