12:44 23.03.2021

У Києві стоматологу повідомили про підозру у замаху на вбивство, розбої, крадіжці та шахрайстві

2 хв читати
У Києві стоматологу повідомили про підозру у замаху на вбивство, розбої, крадіжці та шахрайстві

Київська міська прокуратура повідомила 33-річному лікарю-стоматологу про підозру в низці злочинів - замаху на вбивство, розбійних нападах, крадіжках, шахрайстві в особливо великих розмірах і погрозі насильством щодо працівника правоохоронного органу.

"У ході досудового розслідування встановлено, що з травня 2019 року до вересня 2020 року зазначений громадянин, займаючись стоматологічною практикою, вводив пацієнтів в оману, повідомляючи їм хибну інформацію щодо необхідного обсягу медичного лікування. Таким чином зловмисник заволодів близько 400 тисячами гривень своїх пацієнтів", - повідомляє прес-служба прокуратури.

Крім того, в березні 2020 року стоматолог під приводом здійснення медичних процедур проник у житло однієї з пацієнток і вкрав банківську картку, з якої в подальшому зняв 78 тис. грн.

У червні 2020 року підозрюваний під приводом супроводження одного з пацієнтів додому застосував сильнодіючі речовини, від яких потерпіла втратила контроль над своїми діями. Надалі, користуючись її напівпритомним станом, він заволодів грошима і матеріальними цінностями потерпілої на суму в 63 тис. грн.

Окрім того, стоматолога підозрюють у замаху на вбивство 70-річної жінки, яку він намагався вбити, приєднавши заздалегідь принесені електричні дроти до живлення під напругою 220 Вт в електричному щитку, розташованому поруч із квартирою потерпілої.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Під час засідання з обрання запобіжного заходу він погрожував прокурору, у зв'язку з чим йому була додатково інкриміновано ч. 1 ст. 345 КК України.

Водночас наразі на розгляді Дарницького районного суду столиці перебуває кримінальне провадження за фактом вчинення підозрюваним розбійного нападу та крадіжки (ч. 1 ст. 187, ч. 3 ст. 185 КК України), а в Броварському міськрайонному суді Київської області -за фактом крадіжки (ч. 3 ст. 185 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА