16:30 23.03.2021

Геращенко: Акцію під Офісом президента 20 березня не планували провести мирно

2 хв читати
Геращенко: Акцію під Офісом президента 20 березня не планували провести мирно

Організатори не планували мирне проведення акції, яка відбулася 20 березня під будівлею Офісу президента, вважає заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Мітинг біля Офісу президента 20 березня не планувався як мирна акція! Організатори акції заздалегідь планували її з розрахунком на те, щоб вона перетворилася на масові бійки та зіткнення з правоохоронцями. Навіть заклики в соціальних мережах містили прямі натяки на те, що організатори планують бійки й насильство", - написав Геращенко в соцмережі Facebook у вівторок.

Він заявив, що співробітники поліції діалогу були присутні на акції та закликали учасників до діалогу, проте безуспішно, тому відступили, щоб запобігти насильству.

"Саме завдяки цьому жоден поліцейський, або мітингувальник і навіть провокатор не постраждав. Не пролилося ні краплі крові. Не була зламана жодна кістка", - наголосив Геращенко.

Заступник глави МВС наполягає, що організатори акції навмисно спланували її проведення в темний час доби, а також заздалегідь закуповували піротехніку й балончики з фарбою.

"Організаторам провокації дуже не сподобалася попередня акція, яка була два тижні тому в денний час і відбулася мирно і спокійно. Їм треба було ховати свої обличчя, для того щоб битися, палити очі правоохоронцям, бризкати їм в обличчя сльозогінний газ, плювати", - впевнений він.

"Усі ті провокатори, що підпалювали двері, били вікна, закликали до вчинення хуліганських дій, встановлені й будуть відповідати за свої вчинки. Правоохоронці вже почали вручати їм процесуальні документи, наслідками яких стане відповідальність. Як кримінальна та адміністративна, так і майнова, за заподіяну шкоду народному, державному майну", - додав Геращенко.

Як повідомлялося, 20 березня біля будівлі Офісу президента відбувалася акція з вимогою звільнити активіста Сергія Стерненка. Мітингувальники запалювали фаєри та кидали шумові гранати, на фасаді будівлі ОП активісти червоною фарбою зробили написи.

За фактом дій мітингувальників біля Офісу президента України та завдання шкоди будівлі ОП відкрито кримінальне провадження. За вчинення протиправних дій під час мітингу правоохоронці затримали одного з учасників.

Слідчий відділ Печерського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

У понеділок у Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що готують низку підозр у зв'язку з подіями на Банковій.

У вівторок було вручено підозри одному з організаторів акції, лідерові руху "Гонор" Сергію Філімонову, а також уродженцеві Вінницької області, який під час акції розбив скло у дверях Офісу президента.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА