18:47 23.03.2021

ЄС не визнає указ президента РФ, що забороняє іноземцям володіти землею у Криму

2 хв читати
ЄС не визнає указ президента РФ, що забороняє іноземцям володіти землею у Криму

Європейський Союз не визнає указ президента РФ Володимира Путіна, який забороняє іноземцям володіти землею у Криму, і вважає набрання ним сили ще однією спробою примусової інтеграції тимчасово окупованого Криму до складу Росії, заявила речник ЄС із міжнародних справ та політики безпеки Набіла Массралі.

"Європейський Союз не визнає незаконної анексії Кримського півострова Росією, яка є очевидним порушенням міжнародного права. Відповідно, ЄС не визнає цей указ і вважає набрання ним сили ще однією спробою примусової інтеграції незаконно анексованого півострова до складу Росії. Крим є частиною України", - йдеться у заяві речника, яку поширила Європейська служба зовнішніх дій у вівторок.

За її словами, цей указ також є порушенням міжнародного гуманітарного права, оскільки є ще одним кроком до примусового набуття жителями півострова російського громадянства, це призводить до довільного позбавлення права власності.

"Євросоюз закликає Росію припинити всі порушення норм міжнародного права на території Кримського півострова. Європейський Союз є непохитним у своїй підтримці незалежності України, її суверенітету й територіальної цілісності в межах, визнаних міжнародним співтовариством, а також вітає дипломатичні зусилля України в цьому напрямі", - наголошується у заяві.

Речник також зазначила, що Євросоюз продовжуватиме застосовувати свою політику невизнання спроби анексії Криму, зокрема за допомогою застосування обмежувальних заходів.

Указ президента Росії про те, що більшу частину Криму та міста Севастополя було додано до переліку прикордонних територій Російської Федерації, де іноземним громадянам заборонено володіти землею, набув чинності 20 березня 2021 року, через рік після його ухвалення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА