20:08 23.03.2021

АМКУ рекомендував 16 газзбутам не порушувати термінів публікації ціни газу для населення і не зловживати становищем при її встановленні

1 хв читати
АМКУ рекомендував 16 газзбутам не порушувати термінів публікації ціни газу для населення і не зловживати становищем при її встановленні

Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував 16 газозбутовим компаніям не порушувати терміни публікації ціни газу для населення - за п'ять діб до її введення в дію.

"Завчасне інформування споживачів про зміну ціни (за п'ять днів до введення її у дію), надасть їм можливість планувати власні витрати за новою ціною або шукати іншого постачальника", - зазначається у встановлених у вівторок рекомендаціях, оприлюднених на сайті комітету.

АМКУ також зазначив, що, незважаючи на звільнення ринку газу для населення з 1 серпня 2020 року від держрегулювання, збільшення газопостачальними компаніями роздрібних цін на природний газ для побутових споживачів має бути належним чином обґрунтоване.

У зв'язку з цим газзбутам рекомендується встановлювати ціни на газ для населення на рівні, який існував би в умовах значної конкуренції на цьому ринку.

Рекомендації отримали "Вінницягаз збут", "Волиньгаз збут", ТОВ "Дніпропетровськгаз збут", ТОВ "Житомиргаз збут", ТОВ "Закарпатгаз збут", ТОВ "Запоріжгаз збут", ТОВ "Івано-Франківськгаз збут", ТОВ "Київоблгаз збут", ТОВ "Львівгаз збут", ТОВ "Миколаївгаз збут", ТОВ "Рівнегаз збут", ТОВ "Сумигаз збут", ТОВ "Харківгаз збут", ТОВ "Хмельницькгаз збут", ТОВ "Чернівцігаз збут", ТОВ "Чернігівгаз збут".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА