20:26 23.03.2021

Правоохоронці повідомили про підозру ще одному учаснику акції протесту під ОП

2 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру ще одному учаснику акції протесту під ОП

Поліцейські вручили підозру у вчиненні хуліганства ще одному учасникові акції під Офісом президента України, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ у Facebook у вівторок.

Повідомляється, що найближчим часом суд обере йому запобіжний захід. Ім'я підозрюваного не уточнюється.

За інформацією, якою поділилося з кореспондентом агентства "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, про підозру у вчиненні хуліганства повідомили відразу двом учасникам акції протесту під будівлею Офісу президента: Олексію Білковському і, ймовірно, Руслану Гаджимурадову.

Як повідомлялося, в суботу ввечері під стінами ОП відбувалася акція з вимогою звільнити активіста Сергія Стерненка та інших політв'язнів. Мітингарі запалювали фаєри та кидали шумові гранати, на фасад будівлі ОП активісти червоною фарбою нанесли написи.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав дії протестувальників під будівлею ОПУ проплаченою провокацією з метою дискредитації правоохоронців. В Офісі президента також заявили, що учасники акції, які били вікна й палили вогонь на Банковій, намагалися спровокувати правоохоронців.

Пізніше там уточнили, що через насильницькі дії деяких учасників акції протесту в будівлі сталося кілька пожеж, пошкоджені вікна, двері, внутрішня обробка тамбура одного з під'їздів, а фасад будівлі був обмальований фарбою. При цьому, за попередніми експертними даними, пошкодження будівлі ОП оцінюються приблизно у 2 млн грн.

Під час акції правоохоронці затримали активіста Влада Сорда. За словами адвоката, наступного дня йому повідомили про підозру в "хуліганстві з використанням зброї", і що захист клопотатиме про поміщення його під домашній арешт.

Пізніше Печерський районний суд Києва обрав Сорду запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА