21:35 23.03.2021

Представники малого бізнесу в умовах карантину зможуть отримати гарантовану державну виплату з бюджету в розмірі 8 тис. грн через портал "Дiя"

2 хв читати
Представники малого бізнесу в умовах карантину зможуть отримати гарантовану державну виплату з бюджету в розмірі 8 тис. грн через портал "Дiя"

Грошова підтримка малого і мікробізнесу, а також найманих працівників підприємств, діяльність яких буде припинена через карантин, буде здійснюватися через портал державних послуг "Дiя", повідомила заступник керівника Офісу президента Юлія Свириденко в ході засідання президії Конгресу місцевих і регіональних влад у вівторок, 23 березня.

"Буде можливість подати заявку на порталі державних послуг "Дiя" і гарантовано отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень", - цитує Свириденко прес-служба президента.

Крім того, як вона зазначила, "місцева влада зможе додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину".

Як повідомляється, представники місцевої влади, загалом, підтримали ініціативу щодо компенсацій підприємцям, одночасно помітили, що об'єднані територіальні громади мають можливості і вже сформовані бюджети.

"Думаю, що наші мери підтримають цю ініціативу. Вона хороша, тому що ми будемо виплачувати людям, які в "червоній" зоні втрачають можливість заробітків", - зазначив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

Зі свого боку, керівник Офісу президента Андрій Єрмак наголосив на необхідності більш активного залучення місцевої влади до спрощення життя людей під час посилення карантинних заходів.

"Всі розуміють, як важко сьогодні бізнесу, і президент наполягає, що зараз, у важкі часи, підтримка підприємців недостатня. Тому ми разом із представниками місцевої влади повинні посилити цю підтримку для спрощення життя людей", - сказав Єрмак.

Він нагадав, що президент поставив завдання в найближчі роки підвищити якість життя громадян у регіонах.

Як повідомляється, засідання президії Конгресу місцевих і регіональних влад відбулось у форматі відеоконференції за участю керівника Офісу глави держави Андрія Єрмака, його заступників Кирила Тимошенка і Юлії Свириденко, міністра фінансів Сергія Марченка, міністра охорони здоров'я Максима Степанова, міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова та голів обласних державних адміністрацій, представників об'єднаних територіальних громад та мерів міст.

Проведення засідання Конгресу під головуванням Володимира Зеленського намічено на травень.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА