08:08 24.03.2021

ЄС відклав "стратегічну дискусію" стосовно Росії до наступного очного саміту

2 хв читати
ЄС відклав "стратегічну дискусію" стосовно Росії до наступного очного саміту

Голова Європейської ради Шарль Мішель у запрошенні лідерам країн ЄС на відеоконференцію 25-26 березня повідомив, що "стратегічна дискусія" щодо РФ відкладається до чергової особистої зустрічі спільноти, а також про намір проінформувати їх про свої контакти з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Що стосується Росії, то я пропоную інформаційний пункт (у порядку денному - ІФ) і поділюся з вами результатами моїх останніх контактів з президентом Путіним напередодні більш стратегічних дебатів з цього питання на нашому наступному, очному засіданні Європейської ради", - написав Мішель в листі, опублікованому у вівторок увечері в Брюсселі.

Цей захід з огляду на складну епідеміологічну обстановку в країнах Євросоюзу було вирішено провести за допомогою відеозв'язку. До цього передбачалося, що на явочному саміті відбудеться "стратегічна дискусія" про відносини ЄС з Росією.

Напередодні відбулася телефонна розмова Мішеля з Путіним, під час якої глава Євроради позначив умови, що дозволяють, на його думку, врегулювати існуючі розбіжності між сторонами.

"На думку ЄС, відносини з Росією можуть розвиватися в іншому напрямку, тільки якщо буде стійкий прогрес у таких питаннях, як виконання Мінських домовленостей, припинення гібридних і кібератак на держави-члени і дотримання прав людини", - зазначається в комюніке прес-служби Євроради за підсумками розмови Путіна і Мішеля.

У документі повідомляється, що голова Євроради "повторив заклик ЄС до російської влади звільнити пана Навального і провести прозоре розслідування замаху на нього".

Мішель висловив думку, що відносини між ЄС і Росією перебувають на низькому рівні, і підтвердив підхід ЄС до цього питання на основі "п'яти керівних принципів", які передбачають повагу основних цінностей ЄС.

У березні 2016 року, міністри закордонних справ країн ЄС узгодили "п'ять принципів" Федеріки Могеріні" (попередниці Борреля на посаді верховного представника ЄС із закордонних справ).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА