09:39 24.03.2021

Правоохоронці повідомили про підозру вже п'ятьом учасникам акції протесту біля ОП

2 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру вже п'ятьом учасникам акції протесту біля ОП

Поліцейські вручили підозру у вчиненні хуліганства вже п'ятьом учасникам суботньої акції протесту під Офісом президента України, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зазначається, що правоохоронці продовжують збір доказової бази для притягнення до відповідальності всіх правопорушників.

"Наразі повідомлення про підозру отримали п'ятеро осіб. Одній із них суд обрав запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт", - зазначають у поліції.

Там наголошують, що ще одному учасникові акції протесту оголошено підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У поліції також уточнюють, що події біля Офісу президента України додатково кваліфіковані як умисне знищення або пошкодження майна (ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України).

Відомо, що підозри від правоохоронців отримали один з організаторів акції Сергій Філімонов і активісти Олексій Білковський, Денис Міщенко, Владислав Сорд, якого вже відправили під домашній арешт, і Роман Ратушний. Ще кількох активних учасників акції, зокрема Вадима Адамова й Олега Кабезького, правоохоронцям вдалося ідентифікувати, проте про вручення підозри їм поки що не повідомляється.

Крім того, інформація, надана агентству "Інтерфакс-Україна" джерелом у правоохоронних органах, про вручення підозри активістові Руслану Гаджимурадову поки що офіційно не підтвердилася.

Як повідомлялося, в суботу ввечері під стінами ОП відбувалася акція з вимогою звільнити активіста Сергія Стерненка та інших політв'язнів. Мітингарі запалювали фаєри та кидали шумові гранати, на фасад будівлі ОП активісти червоною фарбою нанесли написи.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав дії протестувальників під будівлею ОПУ проплаченою провокацією з метою дискредитації правоохоронців. В Офісі президента також заявили, що учасники акції, які били вікна й палили вогонь на Банковій, намагалися спровокувати правоохоронців.

Пізніше там уточнили, що через насильницькі дії деяких учасників акції протесту в будівлі сталося кілька пожеж, пошкоджені вікна, двері, внутрішня обробка тамбура одного з під'їздів, а фасад будівлі був обмальований фарбою. При цьому, за попередніми експертними даними, пошкодження будівлі ОП оцінюються приблизно у 2 млн грн.

Під час акції правоохоронці затримали активіста Влада Сорда. За словами адвоката, наступного дня йому повідомили про підозру в "хуліганстві з використанням зброї", і що захист клопотатиме про поміщення його під домашній арешт.

23 березня Печерський районний суд Києва обрав Сорду запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Пізніше стало відомо, що підозру вручено ще двом учасникам акції протесту біля будівлі ОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА