10:34 24.03.2021

Смерть жінки-військовослужбовця після вакцинації в Одесі настала внаслідок гострих розладів кровообігу - МОЗ

1 хв читати
Смерть жінки-військовослужбовця після вакцинації в Одесі настала внаслідок гострих розладів кровообігу - МОЗ

Смерть жінки-військовослужбовця в смт Чорноморське Лиманського району Одеської області після вакцинації від COVID-19, за попередньою інформацією Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, настала внаслідок гострих розладів кровообігу, заявили в Міністерстві охорони здоров'я.

Згідно з повідомленням, 21 березня жінка отримала щеплення від COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca. Вона входила до пріоритетної групи вакцинації, протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, жінка не мала. Того самого дня з того самого флакона вакцинували ще дев'ятьох осіб. Побічних реакцій після імунізації в інших пацієнтів не зареєстровано.

У міністерстві зазначають, що станом на ранок 23 березня скарг на стан здоров'я жінка не висловлювала.

Для встановлення точної причини смерті призначено судово-медичну експертизу. Про її результати буде повідомлено додатково.

У МОЗ зазначають, що станом на 19 березня у світі здійснили понад 397 млн вакцинацій від COVID-19. За даними ВООЗ, не зафіксовано жодного випадку смерті від вакцини.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні імунізували 137026 осіб, з них зареєстровано 590 несприятливих подій після імунізації, лише троє пацієнтів певний час перебували під наглядом лікарів. Наразі всі вони здорові.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА