Події

Суд просять зупинити реорганізацію Донецького науково-дослідного інституту судових експертиз Мін'юсту

Окружний адміністративний суд Києва просять зупинити реорганізацію Донецького науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції.

"Серед вимог позову - скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 січня 2021 року про реорганізацію Донецького науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України і відповідний наказ Мін'юсту від 12 лютого 2021 року. Також позивач просить суд визнати протиправними дії Мін'юсту, який подав до КМУ проект розпорядження про реорганізацію зазначеної установи шляхом приєднання її до Національного наукового центру "Інститут судових експертиз ім. проф. М.С.Бокаріуса", - йдеться в повідомленні прес-служби суду. Позивача водночас не називають.

Окрім того, з позовом до суду надійшла заява про його забезпечення, в якій позивач просить суд до набуття законної сили рішенням у справі призупинити дію зазначеного розпорядження уряду й наказу Мін'юсту, а також заборонити здійснювати будь-які реєстраційні дії щодо відомостей про Донецький науково-дослідний інститут судових експертиз.

Зазначається, що наразі суд вирішує питання наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомлялося, 27 січня Кабінет Міністрів України схвалив реорганізацію Донецького науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції шляхом приєднання його до Національного наукового центру "Інститут судових експертиз імені заслуженого професора М.С.Бокаріуса" Міністерства юстиції.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ