16:29 24.03.2021

Бізнесмен Пінчук став почесним громадянином міста Дніпра

2 хв читати
Бізнесмен Пінчук став почесним громадянином міста Дніпра

Відомому українському бізнесмену та філантропу Віктору Пінчуку присвоєно статус почесного громадянина Дніпра, повідомила прес-служба компанії EastOne в середу.

Як повідомила прес-служба, завдяки інвестиціям Пінчука у 2012 році з "нуля" побудовано електросталеплавильний комплекс "Інтерпайп Сталь" української промислової компанії "Інтерпайп" (Дніпро). Загалом у будівництво заводу та інфраструктурних об'єктів інвестовано $1 млрд. Проект об'єднав новітні технології та п'ять масштабних інсталяцій всесвітньо відомого художника Олафура Еліассона, які стали невід'ємною частиною архітектури підприємства.

"Інтерпайп Сталь" один із флагманів розвитку промисловості Східної Європи, зокрема міста Дніпра, він працює з дотриманням жорстких європейських екологічних норм, закладених на етапі проектування заводу. Підприємство не має жодних промислових скидань у Дніпро, а порівняно з мартенівським способом виробництва викиди забруднювальних речовин в атмосферу зменшилися в 2,5 раза, а викиди вуглецю - вдесятеро. Завод підтримує міські екологічні ініціативи та програми.

На підприємствах компанії "Інтерпайп" у Дніпрі та області працює понад 11 тис. співробітників. За підтримки Віктора Пінчука компанія продовжує інвестувати в розвиток виробництва, зокрема, на "Інтерайп НТЗ" за останні роки побудовано три нові лінії для виробництва коліс і колісних пар. Нині інвестиційний портфель компанії налічує понад $100 млн.

Крім того, "Інтерпайп" та інвестиційно-консалтингова група EastOne спрямували на допомогу медикам у боротьбі з епідемією понад $10 млн. Було також виділено кошти на загальнодержавну закупівлю тестів на коронавірус, частину з яких було направлено в Дніпропетровську область - допомогу отримали понад 20 медичних закладів.

Загалом від початку пандемії "Інтерпайп" та фонд "Відродження регіону" закупили понад 500 тис. одиниць засобів індивідуального захисту. Навесні та на початку літа в опорні лікарні Дніпра, Нікополя та Новомосковська доставили 10 апаратів ШВЛ американського виробництва. Окрім апаратів ШВЛ, для лікарень закупили 160 кисневих концентраторів, половину з них придбали восени для облаштування спеціалізованих лікарняних місць.

Крім того, Віктор Пінчук у 2004 році заснував Ялтинську Європейську Стратегію (YES) - провідний форум, на якому обговорюють європейське майбутнє України в глобальному контексті. YES сприяє розвитку нових ідей, налагоджує зв'язки України з міжнародними партнерами та підтримує сили, які виступають за зміни в Україні. Із 2004 до 2013 року щорічні зустрічі YES відбувалися в Лівадійському палаці в Ялті. Після тимчасової окупації Криму Російською Федерацією зустрічі перенесено до Києва.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА