17:02 24.03.2021

Бельгія знову змушена посилити антикоронавірусні заходи

2 хв читати
Бельгія знову змушена посилити антикоронавірусні заходи

Бельгія під загрозою третьої хвилі пандемії, але влада країни розраховує подолати її, поєднуючи відновлення низки обмежувальних заходів із вакцинацією, заявив бельгійський прем'єр-міністр Александер де Кроо.

"Я цілком усвідомлюю, що це складні заходи, особливо для тих, хто має знову зупинити свою професійну діяльність", - визнав глава уряду, представляючи на прес-конференції повернення до деяких обмежень.

Раніше у середу відбулося екстрене засідання бельгійського комітету за погодженням, до якого входять керівники регіональної та федеральної влади. Комітет був скликаний поза планом через очевидне погіршення в країні епідеміологічної статистики.

"Ми змогли протягом 17 тижнів уникати цієї третьої хвилі. Сьогодні ми опинилися під її загрозою, але ми подолаємо її, як ми це вже робили в минулому. Ситуація вже не така сама, як у жовтні минулого року: тепер є вакцинація", - сказав прем'єр Бельгії.

За його словами, влада розраховує до кінця травня вакцинувати всіх людей старше 65 років і тих, у кого є супутні захворювання.

Де Кроо оголосив, що з понеділка до 19 квітня (кінця великодніх канікул у Бельгії) закриваються для очних занять всі навчальні заклади - початкові та середні школи, вищі навчальні заклади. Залишаються відкритими лише дошкільні заклади. Позашкільні заняття зберігаються, але лише у денний час у період великодніх канікул і у складі груп не більше ніж 10 осіб.

Магазини нежиттєво важливих товарів залишаться відкритими для відвідування, але лише за попереднім записом, щонайменше до 25 квітня. Знову заборонені, до 25 квітня, контактні послуги немедичного характеру: салони краси, масажні кабінети, перукарні, салони татуювання та пірсингу.

Коло спілкування людей на відкритому повітрі скорочується з 10 до чотирьох осіб. У закритому приміщенні можна приймати не більше ніж одну людину. Як і раніше, заборонені необов'язкові поїздки. Перевірки на кордонах будуть значно посилені у великодні дні.

У Бельгії зберігається комендантська година. Там, де це можливо, дистанційна робота залишається обов'язковою. Влада обіцяє суворий поліцейський контроль на період дії додаткових обмежень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА