19:44 24.03.2021

У Німеччині почалися випробування електричного сміттєвоза

2 хв читати
У Німеччині почалися випробування електричного сміттєвоза

У Німеччині почалися випробування сміттєвоза з електродвигуном.

На вулиці Нюрнберга в найближчі тижні для збору побутових відходів буде виїжджати такий сміттєвоз виробництва німецької компанії Quantron AG, повідомляє Deutsche Welle. Ця машина повністю електрифікована і не має додаткових бензинових або дизельних моторів.

Під час випробувань належить з'ясувати, наскільки вигідним може бути використання таких моделей порівняно з дизельними автомобілями. Фахівці міського підприємства з утилізації та переробки відходів ASN перевірять надійність в експлуатації, отримають власні дані про повний загальний середній пробіг після повної зарядки батарей, а також підрахують, скільки буде обходитися експлуатація такої техніки, зокрема, витрати на електроенергію в реальних умовах, пише інформагентство dpa.

Виходячи з цих даних буде прийнято рішення про можливу покупку електричних сміттєвозів для Нюрнберга. За ціною вони вдвічі дорожче нових моделей з дизельними двигунами, обладнаних сучасними системами очищення вихлопних газів. При цьому вже приблизно половина парку легкових машин ASN складається з електромобілів, енергія для яких береться виключно з альтернативних джерел.

Восени минулого року в Берліні почалися випробування оснащеного електродвигуном пожежного автомобіля виробництва компанії Rosenbauer, які триватимуть до лютого 2022 року. За даними міської влади, це перший у світі пожежний електромобіль, введений в експлуатацію.

Заряду акумулятора вистачає приблизно на півтори години роботи, включно з постачанням енергією насосів для подачі води під високим тиском. Додатково автомобіль оснащений дизельним генератором для вироблення електроенергії під час більш тривалих операцій. Порівняно зі звичайними моделями він має менший радіус розвороту і менші габарити при рівному завантаженні, що робить електромобіль більш маневреним і зручним для використання в міських умовах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА