10:42 25.03.2021

До суду направлено справу проти екс-чиновників СЗР, які завдали відомству 2,2 млн грн збитків

2 хв читати
До суду направлено справу проти екс-чиновників СЗР, які завдали відомству 2,2 млн грн збитків

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) закінчили розслідування факту нанесення 2,2 млн грн збитку Службі зовнішньої розвідки України (СЗР) і направили 25 березня обвинувальний акт щодо трьох осіб до суду, повідомляється на сайті НАБУ.

"Обвинувачені у період з серпня до грудня 2014 року, зловживаючи своїм службовим становищем, організували державну закупівлю. У результаті СЗРУ підписала договір на постачання обладнання з одним із державних підприємств, яке не могло виконати домовленість. Всупереч нормативним документам СЗРУ внесла повну передплату, а обладнання не отримала. Кошти, які держпідприємство отримало від СЗРУ за непоставлене обладнання, його керівник легалізував, перерахувавши компаніям із ознаками фіктивності", - йдеться у повідомленні.

Екс-заступнику голови СЗР та ще одному чиновнику відомства повідомлено про підозри за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, а колишньому в. о. директора держпідприємства - за ч. 2 ст. 364, а також ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 209 (легалізація майна, здобутого злочинним шляхом) і ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК.

У НАБУ зазначили, що розслідування зазначених фактів їхні детективи здійснювали ще з жовтня 2016 року, а 25 лютого 2020 року учасникам злочину повідомили про підозру. 16 квітня того самого року стороні захисту відкрили матеріали слідства для ознайомлення.

"На сьогодні досудове розслідування у справі закінчено. Обвинувальний акт направлено до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті", - повідомили у САП.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА