12:29 25.03.2021

Головний санлікар України Ляшко видужав від COVID-19

2 хв читати
Головний санлікар України Ляшко видужав від COVID-19

Заступник міністра охорони здоров'я України, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що видужав від коронавірусної інфекції COVID-19.

"Друзі, видужав і повернувся до роботи. Як і прогнозував, хвороба протікала легко, без ускладнень. Відповідно до стандарту надання медичної допомоги при COVID-19, перебував на лікарняному до відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом трьох днів, рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження. У такому випадку здавати повторно ПЛР-тест не потрібно", - написав Ляшко у Facebook у четвер.

Він наголосив, що навіть після отримання першої дози вакцини, і якщо інфікування відбувається до 22 дня після щеплення, хвороба все одно протікає легше.

Також, за його словами, виконання вимог стандарту в домашніх умовах дало змогу запобігти інфікуванню членів його сім'ї.

"Нагадаю, що відповідно до рекомендацій фахівців НТГЕІ ми збільшили термін введення другої дози до 90 днів, із метою підвищення ефективності імунобіологічного препарату AstraZeneka/Covishield відповідно до інструкції виробника. У моєму випадку друга доза вакцини вже буде через шість місяців", - написав Ляшко, наголосивши, що вакцинація залишається єдиним надійним способом захистити себе та оточуючих від хвороби, і тому кампанія з вакцинації розгортатиметься і надалі.

Як повідомлялося, 2 березня Ляшко публічно вакцинувався від COVID-19 вакциною Covishield, а 15 березня отримав позитивні результати ПЛР-тесту, коли з'явилися симптоми хвороби.

"Потрапив у той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований. Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% із 22 до 90 дня... Я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром зможу повернутися до роботи! Окремо хочу зазначити, що всі вакцини проти COVID-19 насамперед розроблені та протестовані на полегшення перебігу хвороби без ускладнень для здоров'я", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА