13:26 25.03.2021

Навігацію у Суецькому каналі відновити поки що неможливо, план із транзиту групи суден скасовано

2 хв читати
Навігацію у Суецькому каналі відновити поки що неможливо, план із транзиту групи суден скасовано

Навігація у Суецькому каналі буде призупинена доти, доки контейнеровоз Ever Given не вдасться зняти з мілини, від планів із транзиту декількох суден довелося відмовитися, повідомила у четвер адміністрація Суецького каналу.

"У четвер, 25 березня, навігація у Суецькому каналі призупинена. Ці заходи залишаться в силі доти, доки не завершаться роботи зі зняття з мілини великого панамського контейнеровоза Ever Given", - йдеться у повідомленні адміністрації Суецького каналу.

Керуючий директор адміністрації Суецького каналу адмірал Усама Рабіа заявив, що 13 суден, що перебувають у районі Порт-Саїду, збиралися спробувати продовжити рух каналом, однак від цього плану довелося відмовитися.

"Судна чекатимуть на якорі доти, доки контейнеровоз не зніматимуть із мілини", - наводять західні ЗМІ слова представника адміністрації Суецького каналу Джорджа Савфата.

Раніше повідомлялося, що у четвер уранці поновилися роботи зі зняття контейнеровоза з мілини. Його намагаються зрушити з місця за допомогою восьми великих буксирів.

За даними міжнародної системи позиціонування суден (AIS), у самому каналі та на підходах до нього в Червоному та Середземному морі накопичилося понад 150 суден в очікуванні відкриття проходу, зокрема російські, саудівські, оманські та американські нафтові танкери.

Контейнеровоз Ever Given під прапором Панами сів на мілину у вівторок о 7:40 за місцевим часом незабаром після заходу до Суецького каналу з Червоного моря. Під час руху в північному напрямку на ньому відбулося повне відключення електрики, стверджують у компанії. За іншими даними, причиною був сильний вітер і потужна піщана буря.

Ever Given, на борту якого перебувають понад 20 тис. великовагових контейнерів, направляється з Китаю до нідерландського порту Роттердам. Це одне з найбільших суден у своєму класі. Його довжина сягає 400 метрів, ширина - 59 метрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА