14:35 25.03.2021

На Львівщині затримано військовослужбовця Яворівського полігону, підозрюваного в організації нелегальних АЗС

2 хв читати
На Львівщині затримано військовослужбовця Яворівського полігону, підозрюваного в організації нелегальних АЗС

Правоохоронці затримали керівника структурного підрозділу Міжнародного центру миротворчості та безпеки, який дислокується на території військової частини Яворівського полігону, під час одержання неправомірної вигоди, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За даними слідства, протягом 2020-2021 років, використовуючи службове становище, він систематично реалізовував на території військової частини дизельне пальне підприємцям, за що отримував від них неправомірну вигоду", - зазначено в повідомленні.

Крім цього, військовослужбовець організував на території Яворівського району діяльність двох незаконних автозаправних комплексів, на яких щомісячно збував місцевим жителям викрадене пальне. За попередньою інформацією, така діяльність приносила йому майже 200 тис. грн прибутку щомісяця.

Військовослужбовця затримали під час отримання неправомірної вигоди в розмірі 38 тис. грн.

Наразі тривають слідчі дії, відбуваються обшуки за місцем проживання затриманого та осіб, які можуть бути причетні до скоєння кримінального правопорушення, а також на території військової академії.

Як повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань, під час обшуків у спільників затриманого, у цивільних осіб було вилучено понад 5 тонн викраденого пального з військової частини Збройних сил України, а у військовослужбовців виявлено та вилучено готівкові кошти, отримані від незаконної реалізації паливно-мастильних матеріалів.

Затриманому готують повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину за статтями одержання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає відповідальне становище, та заволодіння військовим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в умовах особливого періоду (ч.3 ст. 368, ч.3 ст. 410 КК України).

Районний суд вирішить питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсторонення від посади.

Йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА