14:56 25.03.2021

Україну зараховано до "сірої" зони на Кіпрі, що передбачає низку обмежень на в'їзд

2 хв читати
Україну зараховано до "сірої" зони на Кіпрі, що передбачає низку обмежень на в'їзд

У зв'язку з поширенням деякими українськими ЗМІ інформації про можливе відкриття кордону Кіпру для туристів з України з 1 квітня 2021 року посольство України роз'яснило, що з 1 березня 2021 року на Кіпрі впроваджено розподіл країн світу за окремими категоріями (зонами) з точки зору дотримання обов'язкових умов для в'їзду на територію країни.

"Приналежність країн до відповідних категорій (зон) переглядається щотижня на підставі даних звіту Європейського центру профілактики та контролю захворювань (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) з урахуванням епідеміологічної ситуації в тій чи іншій країні. Станом на 25 березня Україну зараховано до "сірої" зони, що передбачає низку обмежень на в'їзд з України", - йдеться в повідомленні посольства в четвер.

Наголошується, що офіційного підтвердження кіпрської сторони про переведення України з 1 квітня ц.р. до іншої категорії країн не оприлюднювалося.

"Рекомендуємо потенційним туристам і візитерам Кіпру дочекатися підтвердження інформації, яка має бути оприлюднена на офіційних кіпрських ресурсах, таких як Press and information office, CyprusFlightPass або на сайті посольства України", - зазначається в роз'ясненні.

Посольство також нагадало, що в разі переведення України до "червоної" зони застосовуватимуться такі вимоги, як реєстрація на платформі CyprusFlightPass, подвійне тестування, а саме ПЛР-тест, зроблений у країні вильоту не пізніше ніж за 72 години + ПЛР-тест після прильоту на Кіпр (самоізоляція до отримання результату тесту), а також наявність документів, що підтверджують мету поїздки.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА