15:39 25.03.2021

Зеленський підписав закон про продовження термінів встановлення лічильників газу споживачам, які використовують його для приготування їжі

2 хв читати
Зеленський підписав закон про продовження термінів встановлення лічильників газу споживачам, які використовують його для приготування їжі

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №1338-IX "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", який парламент ухвалив 5 березня 2021 року і який передбачає перегляд термінів встановлення споживачам лічильників природного газу.

Як повідомляється на сайті глави держави в четвер, метою документа є поліпшення роботи з упровадження 100% комерційного обліку природного газу для населення, що проживає у квартирах і приватних будинках, у яких природний газ використовується, зокрема, для приготування їжі.

Документ передбачає продовження до 1 січня 2023 року встановлення компаніями, що здійснюють розподіл газу на відповідній території, лічильників у квартирах споживачів, де газ використовується тільки для приготування їжі. Також відкладається обов'язок газорозподільних компаній припиняти розподіл палива споживачам у разі їхньої відмови від встановлення лічильників газу.

Також газорозподільні компанії будуть зобов'язані щокварталу представляти в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), звіт про встановлення лічильників газу або припинення розподілу газу споживачам, які відмовилися від їх встановлення. НКРЕКП повинна буде щокварталу оприлюднювати на своєму веб-сайті відомості про виконання газорозподільними компаніями зазначених обов'язків.

Зі свого боку Кабінет Міністрів у тримісячний термін має розробити та затвердити порядок компенсації витрат побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу своїм коштом, у розмірі середньозваженої вартості встановлення лічильників.

Закон набуває чинності наступного дня після публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА