18:40 25.03.2021

Шмигаль передав Папі Римському запрошення Зеленського відвідати Україну з нагоди 30-ї річниці Незалежності

1 хв читати
Шмигаль передав Папі Римському запрошення Зеленського відвідати Україну з нагоди 30-ї річниці Незалежності

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль передав Папі Римському Франциску запрошення президента України Володимира Зеленського здійснити візит в Україну з нагоди 30-ї річниці Незалежності.

"Прем'єр-міністр передав Його Святості Папі Франциску запрошення президента України Володимира Зеленського здійснити візит до України з нагоди 30-ї річниці Незалежності", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду за результатами аудієнції Шмигаля з Папою Франциском.

Зазначено, що під час зустрічі сторони обговорили питання гуманітарної допомоги та розвиток двосторонньої співпраці, зокрема співпраці з дитячою педіатричною лікарнею "Немовля Ісус".

Як повідомлялося, Папа Римський Франциск прийняв на приватну аудієнцію в Апостольському палаці Ватикану прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

"За повідомленням прес-служби Ватикану, під час зустрічі було підтверджено добрі двосторонні відносини між Святим Престолом та Україною. Сторони обговорили деякі поточні питання обопільного інтересу, а також різні теми, пов'язані з життям і діяльністю Католицької церкви в країні", - повідомляють у виданні Vatican News із посиланням на прес-службу Ватикану.

Після розмови з Папою Римським прем'єр-міністр зустрівся з державним секретарем Ватикану кардиналом П’єтро Пароліном і з секретарем зі зв'язків із державами архієпископом Полом Річардом Галлахером.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА