18:58 25.03.2021

Голова Кіберкомандування США звинуватив РФ у спробах використовувати у своїх інтересах інформмережі країни

2 хв читати
Голова Кіберкомандування США звинуватив РФ у спробах використовувати у своїх інтересах інформмережі країни

У Росії серед пріоритетів під час дій у кіберпросторі, як і раніше, залишається використання у своїх цілях американських інформаційних мереж і формування глобального порядку денного, вважає голова Кіберкомандування США Пол Накасоне.

"Незважаючи на публічне викриття і звинувачення на адресу російських сил, що діють у кіберпросторі, Росія залишається зосередженою на формуванні глобального інформаційного ландшафту і на зловживаннях американськими мережами та кіберсистемами", - зазначив він у своєму виступі перед Сенатом США

За словами Накасоне, "Росія - це майстерний противник у кіберпросторі", що продемонстрував уміння вести потужні кампанії впливу через соціальні мережі та ефективне шпигунство, а також інші подібні операції. Він зазначив, що Росія включила дії в кіберпросторі у "свою військову і національну стратегію".

Згідно з текстом виступу, також Накасоне називає КНР "майстерним противником у кіберпросторі" і вказує на потенціал Ірану та КНДР і їхню готовність завдавати ударів по США в кіберпросторі.

Окрім цього, Накасоне згадує, що Кібернетичне командування США здійснило понад два десятки операцій для нейтралізації "іноземних загроз" стосовно виборів у США 2020 року. Проте деталі операцій не розкривають.

Також Накасоне згадує, що Кібернетичне командування США та Агентство національної безпеки допомагають адміністрації США планувати заходи у відповідь на інцидент із кібератакою на IT-компанію SolarWinds. Він додає, що "особи, які ухвалюють політичні рішення, розглядають низку заходів, зокрема ціну", яку влада США змусить заплатити причетних до цього інциденту.

У грудні 2020 року американські ЗМІ повідомили, що хакери, пов'язані з іноземним урядом, зламали системи, що належать міністерству фінансів США, міністерству внутрішньої безпеки, Національному управлінню телекомунікацій та інформації (NTIA) Мінторгу США, а також мережі Пентагону, Міненерго і відомства, що курирує безпеку в ядерній сфері NNSA. Деякі американські офіційні особи заявили, що за кібератаками, ймовірно, стоїть хакерська група APT29 або Cozy Bear, нібито пов'язана з російською розвідкою.

Пізніше стало відомо, що кібератака була націлена на IT-компанію SolarWinds з Остіна (штат Техас). Хакери використали для своїх цілей оновлення, випущені компанією в період із березня до червня минулого року для її програмного забезпечення Orion.

Президент США Джо Байден незабаром після приходу до влади доручив Нацрозвідці підготувати серію доповідей, пов'язаних, зокрема, із Росією. Серед іншого йтиметься про масштабну кібератаку на компанію SolarWinds, за якою, як вважають у США, може стояти Росія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА