19:01 25.03.2021

У 2021 році Україна відкриє генеральне консульство в Г'юстоні

2 хв читати
У 2021 році Україна відкриє генеральне консульство в Г'юстоні

У 2021 році буде відкрито генеральне консульство України в Г'юстоні, повідомив колишній посол України в США Володимир Єльченко.

"Ми продовжуємо розширювати нашу присутність у Сполучених Штатах, щоб бути ближче і більше опікуватися потребами наших громадян і підприємств. Цього року ми відкриємо нове генеральне консульство в Г'юстоні. Це мало статися минулого року, але, на жаль, унаслідок пандемії ми мали відкласти це", - сказав він під час онлайн-обговорення, організованого Американсько-Українською діловою радою в четвер.

Крім того, дипломат повідомив, що торік Україні вдалося збільшити експорт товарів до Сполучених Штатів, який сягнув майже $1 млрд. Також зріс експорт послуг України на 7,8% і сягнув $1,39 млрд. За словами Єльченка, більший експорт послуг демонструє зміни в структурі української економіки.

"Ми стаємо більше зосередженими на високотехнологічних ІТ і телекомунікаційних технологіях, які на сьогодні становлять основну частку нашого експорту до Сполучених Штатів. Загальний експорт українських ІТ зріс на 20% у 2020 році з подальшими багатообіцяльними очікуваннями на цей рік", - додав він.

Український дипломат наголосив, що в тісному контакті з новою американською адміністрацією посольство працює над додатковими кроками в усіх сферах американсько-українських двосторонніх відносин.

"Серед інших пріоритетів особлива увага буде приділена новим економічним можливостям і подальшому поліпшенню бізнес-клімату в Україні. Я впевнений, що наші спільні зусилля збільшать двосторонню торгівлю", - сказав Єльченко.

Як повідомлялося, 25 лютого новим послом України в США було призначено Оксану Маркарову, проте вона ще не приступила до виконання обов'язків у США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міносвіти розподілило 18,8 млрд грн між 134 вишами, найбільше отримали Київська й Львівська політехніки

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 7 осіб, серед них 6 дітей - обладміністрація

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА