06:46 26.03.2021

Прийнята Стратегія воєнної безпеки України допускає повномасштабну війну Росії проти України і країн Європи

2 хв читати
Прийнята Стратегія воєнної безпеки України допускає повномасштабну війну Росії проти України і країн Європи

Затверджена президентом України Володимиром Зеленським та Радою національної безпеки і оборони Стратегія воєнної безпеки допускає початок повномасштабних бойових дій Росії проти України та інших держав Балтійського і Чорноморського регіонів, повідомляє прес-служба глави держави.

"Агресивна зовнішня і військова політика Російської Федерації загрожує національній безпеці України і інших держав Балтійського і Чорноморського регіонів, може привести до подальшої ескалації збройної агресії проти України і спровокувати міжнародний збройний конфлікт в Європі", - йдеться в тексті Стратегії воєнної безпеки України, опублікованій ввечері в четвер, 23 березня, в розділі "укази" на сайті глави держави.

Як повідомляється в документі, "на національному рівні Російська Федерація залишається військовим супротивником України, який здійснює збройну агресію проти України ... застосовує військові, політичні, економічні, інформаційно-психологічні, космічні, кібер і інші засоби, які загрожують незалежності, державному суверенітету і територіальній цілісності".

"Метою цих дій є посягання на територіальну цілісність, дестабілізація соціально-політичної ситуації, гальмування соціально-економічного розвитку, європейської та євроатлантичної інтеграції, відновлення свого впливу в Україні, зміна її територіального устрою, зокрема шляхом повномасштабного застосування військової сили проти України", - сказано в документі.

Водночас, відповідно до Стратегії воєнної безпеки України, "агресивні дії Російської Федерації можуть спровокувати міжнародний збройний конфлікт на Балканах, у Балтійському і Чорноморському регіонах, на Кавказі і в Східній Європі".

Такими діями, згідно з документом, є "тимчасова окупація Російською Федерацією частини території Грузії і України; мілітаризація Російською Федерацією тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь; перешкоджання Російською Федерацією вільному судноплавству в Чорному і Азовському морях; спроби Російської Федерації зберегти в сфері свого політичного впливу Республіку Білорусь; використання у власних інтересах конфлікту в Придністров'ї та інших "заморожених" конфліктів на пострадянському просторі; нарощування Російською Федерацією наступальних угруповань військ, розгортання нової ракетної зброї і проведення масштабних військових навчань на своїх західних кордонах і на тимчасово окупованих територіях України".

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський указом №121/2021 затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України від 25 березня 2021 року "Про Стратегію воєнної безпеки України".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у Харкові дітей один хлопчик важкому стані, повідомив мер

"Укренерго" закликає до економного споживання е/е ввечері, щоб уникнути графіків відключень

СБУ затримала жительку Київщини, яка передавала ворогу інформацію про оборону Києва у 2022 році

Окупанти вдарили по Харкову, постраждало троє дітей - Синєгубов

Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації

В Івано-Франківській області ліквідовано пожежу на об'єкті критичної інфраструктури після атаки ворога - ДСНС

Уночі 9 та 10 травня в Україні заморозки на поверхні ґрунту

У четвер в Україні без опадів, лише в Карпатах і Криму короткочасні дощі, на поверхні ґрунту заморозки

Через бойові дії та ворожу атаку є знеструмлення в дев'яти областях - "Укренерго"

Унаслідок нічного удару по Білозерці загинула жінка, постраждали троє людей - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА